SF er glad for tilgang af flere syriske flygtninge

Flygtningenævnet har besluttet at syriske flygtninge får lettere til asyl i Danmark, hvilket glæder SF.

SF er glad for tilgang af flere syriske flygtninge

Det vækker glæde i SF, at Flygtningenævnet ændrer praksis i forhold til tildelingen af asyl til syriske flygtninge, så de - hvis de kommer fra specifikke områder i det borgerkrigshærgede land - er garanteret asyl i Danmark.

- Det er jo en reaktion på den helt ekstraordinære situation, der er i Syrien. Set fra SF er det positivt, at de får mulighed for en opholdstilladelse og en tilværelse så tæt på det normale som muligt, siger partiets retsordfører Karina Lorentzen.

Situationen i Syrien har længe kastet flere millioner flygtninge af sig, og Sverige har tidligere på året besluttet, at alle flygtninge fra Syrien skal have svensk asyl.

Så langt er det danske Flygtningenævn ikke gået, men det afføder ikke kritik fra Karina Lorentzen.

- Jeg ved, at Flygtningenævnet har situationen oppe på stort set hvert møde, så de følger situationen i Syrien tæt. Jeg er tryg ved, at de træffer nogle rigtige afgørelser og reagerer, hvis situationen ændrer sig i Syrien.

- Det vigtigste er, at der ikke er nogle, der bliver sendt hjem. Det har der ikke været siden 2011, og det system, vi har, rummer gode muligheder for asyl, hvis man har et beskyttelsesbehov, siger Karina Lorentzen.

Hun udtrykker samtidig forundring over Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der mener, at Danmark ikke kan "holde til de mange flygtninge i Danmark, fordi de skaber ghettoer, høj arbejdsløshed og andre integrationsproblemer".

- Det er kynisk at sige, at man ikke kan bakke op om Flygtningenævnets beslutning. Enhver, der ser mod Syrien, kan se, hvilken forfatning landet er i, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.