Danmark

SF er med på lovændring om tvangsægteskaber

SF er åben over for en skærpelse af reglerne om tvangsægteskaber, men først og fremmest skal ofrene beskyttes.

SF er med på lovændring om tvangsægteskaber

SF er åben over for en eventuel lovændring for at bekæmpe tvangsægteskaber.

- Det er sindssygt vigtigt, at vi får sendt nogle signaler ind i de miljøer om, at vi ikke accepterer, at man tvinger sine børn til at tage en mand eller kone, de ikke ønsker, siger Karina Lorentzen, integrationsordfører for SF.

- Derfor så jeg meget gerne, at flere kom til at stå til ansvar for de handlinger og er der noget indlysende, vi kan gøre rent juridisk, så er SF helt klart med på den, siger hun.

Selv om Folketinget i 2008 øgede Folketinget strafferammen til fire års fængsel for at tvinge andre til at indgå ægteskab, er der stadig ingen, der er blevet dømt.

Det kommer ikke bag på Karina Lorentzen.

- Da VKO indførte paragraffen, vidste vi godt, at det mest var signalpolitik. Straffelov forbyder allerede at tvinge nogen til noget, og der havde på det tidspunkt ikke været en eneste sag, hvor det havde været udnyttet til at gå efter tvangsægteskaber, siger hun.

Her og nu er det vigtigste at sikre hjælp og beskyttelse til ofrene, mener hun.

- Selvom vi kan være enige i, at vi skal straffe dem, der tvinger, så er virkeligheden altså, at det er mere end svært. Derfor er jeg også mest optaget af, at vi beskytter ofrene bedre, siger Karina Lorentzen.

- Bag hvert ægteskab gemmer sig en mand og en kvinde, som er sat i en tragisk situation, der kræver både mod og ressourcer at bryde ud af. Vi skal som samfund række dem en hånd og skærme dem mod familien, så de ikke udsættes for repressalier, siger hun.

Landsorganisationen af Kvindekrisecentre fik sidste år 1043 henvendelser om æresrelaterede konflikter, herunder tvangsægteskab, hvilket var en stor stigning i forhold til tidligere.

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, vil ifølge Politiken have regeringen til at se på loven igen for at komme problemet til livs. Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup, ser positivt på en ændring af reglerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.