SF: Fodboldbøller skal have stribevis af karantæner

SF er irriteret over fodboldbøller og kræver stribevis af karantæner udstedt efter Brøndby-FCK-kamp.

SF: Fodboldbøller skal have stribevis af karantæner

484 præventivt anholdte efter fodboldkampen søndag mellem Brøndby og FC København skal præsenteres for stribevis af karantæner, så de fremover får det røde kort til at se dansk fodbold på landets stadioner.

Det mener SF's retsordfører og formand for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen, da regeringen i år har lempet reglerne for karantæne, så der skal mindre til at få karantæne.

- 484 anholdelser er simpelthen topmålet. Man må rose politiet for, at det kunne lade sige gøre at anholde så mange, skriver Karina Lorentzen i en mail til Ritzau.

- Jeg forventer at man aktivt bruger de nye muligheder, vi har givet dem, for at gå efter de her bøller, og jeg håber inderligt, at de mange videooptagelser til efterforskningsbrug medfører stribevis af karantæner, lyder det.

Alle 484 anholdte er løsladt igen, og politiet vil nu bruge videooptagelser til at finde frem til stenkastere og uromagere, så de kan blive sigtet.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, mener, at det store arbejde på selve aftenen efter kampen, men også efterforskningen bagefter, tapper politiets kræfter i forhold til den almindelige efterforskning.

Også SF's Karina Lorentzen er træt af den måde, som politiet er nødsaget til at bruge skattekronerne på.

- Det irriterer mig grænseløst, at skatteydernes penge skal bruges på fodboldfjolser, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt til en ganske almindelig fodboldkamp, skriver Karina Lorentzen.

Afviklingen af en superligakamp mellem FCK og Brøndby i april sidste år kostede 5425 timers arbejde for politiet - eller en regning på 1,2 millioner kroner. Det er uvist, hvad søndagens kamp løber op i.

Flere betjente måtte en tur på skadestuen, da fans fra fodboldklubberne Brøndby og FC København gik amok i stenkast efter kampen søndag aften på Københavns Vestegn.

Men også sagesløse borgere blev ramt af sten i det, som politiet kalder en "krigszone".

- Vi kan ikke forhindre folk i at opføre sig åndssvagt, men vi kan lægge mange hindringer i vejen og stoppe dem fra at komme ind til kampene, lyder det.

Fodboldkampen endte med en 3-1-sejr til FC København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.