SF: Folkemødet kan blive ubehageligt for danske muslimer

Özlem Cekic efterlyser debat om, hvad formålet med møde på Bornholm er efter ny kontroversiel invitation.

Folkemødet i juni kan blive en ubehagelig oplevelse for de danske muslimer, som tager til Bornholm for at overvære de mange politiske debatter.

Det frygter SF's ligestillingsordfører, Özlem Cekic, efter at det torsdag kom frem, at endnu en person fra den yderste højrefløj i Europa er inviteret til at deltage i Folkemødet.

Invitationen til et medlem af det ultranationalistiske græske parti Gyldent Daggry til at tale på mødet kommer fra Danskernes Parti.

- Det er et meget underligt signal at sende til muslimer i Danmark, siger Özlem Cekic til Ritzau.

Allerhelst så Cekic, at den græske politiker sammen med den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders holdt sig helt væk fra mødet.

- Jeg ville også sige fra, hvis salafisterne fra Grimhøj-moskeen eller Hizb ut-Tahrir kom til Bornholm for at prædike had mod jøder, siger Cekic og understreger, at hun ikke går ind for censur.

- De her folk skal ikke stoppes af politiet ved grænsen eller på anden vis forhindres i at deltage. Det er ikke der, jeg vil hen. Jeg ønsker derimod en debat, gerne i Folketinget, om, hvad Folkemødet skal bruges til, siger hun og uddyber:

- Er det et sted, hvor vi mødes til den demokratiske dialog, så vi kan rykke sammen, eller er det et sted, hvor vi inviterer ekstremister for at kaste had over et mindretal. Jeg efterlyser også et klart svar på, hvordan man vil sikre, at danske muslimer, som deltager i mødet, ikke bliver udsat for vold, når man åbner mødet op for ekstremister.

Özlem Cekic vil igen i år tage turen til Bornholm.

- Men det bliver nok ikke rart at være dansk muslim til Folkemødet. Vi vil huske tilbage på ekstremisters had mod muslimer. Og det er jo lige vand på for eksempel Hizb ut-Tahrirs mølle. De elsker, at nogle taler hadet op og dialogen ned, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.