SF: Forfulgte nydanske homoseksuelle bør have hjælp

Homoseksuelle, der udstødes af familien, bør få reserveret pladser på krisecentre, lyder opfordringen fra SF.

Der skal oprettes ti pladser på et krisecenter, hvor homoseksuelle, der bliver udstødt af familien, har fortrinsret.

Det foreslår folketingspartiet SF.

Opfordringen falder samme dag, hvor tusinder går fra Frederiksberg Rådhus via Vesterbrogade til Rådhuspladsen i København i den årlige Pride-parade for homoseksuelles rettigheder.

Tiltaget er nødvendigt, fordi der er eksempler på, at homoseksuelle - fra især indvandrermiljøer - bliver udstødt af familien, lyder argumentet.

- Der er stadig i dag store problemer med at blive accepteret som homoseksuel i nogle indvandrerfamilier og miljøer. Og vi ser også homoseksuelle udsat for vold, trusler og udstødelse fra deres familie, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Copenhagen Pride er Danmarks største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner og kan i år fejre 20 års jubilæum.

SF-formanden mener, at der skal gang i en holdningsændring og kamp for den individuelle frihed og respekt i nogle indvandrermiljøer.

- Vi skal samtidig opfordre imamer og andre religiøse ledere til at vende sig mod denne fordømmelse og disrespekt. Vi skal værne om den individuelle frihed. Og vi skal lære de unge mennesker allerede i skolen, at de selv bestemmer deres seksualitet, og at det skal respekteres, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun har tidligere opfordret imamer i Danmark til at gå sammen med hende under den årlige parade i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.