SF-gruppe splittet i formandskamp

Stort set dødt mellem kandidaterne hos SF på Christiansborg

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SFs erhvervsordfører, Annette Vilhelmsen, har støtte fra flere sider i SFs folketingsgruppe. Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Mens spekulationerne om, hvem der skal afløse Villy Søvndal på formandsposten i SF, fylder det meste på Christiansborg, bekræfter flere kilder i SF nu over for Ritzau, at partiets folketingsgruppe er splittet i to nærmest lige store lejre i spørgsmålet.

Selv om flere af MF'erne ikke ønsker at offentliggøre deres støtte, inden fristen for at melde sig som kandidat udløber fredag middag, så står det klart, at gruppen langt fra er enige om, hvilken kandidat der skal krones som ny formand.
Ifølge DR's oplysninger vil otte af medlemmerne pege på erhvervsordfører Annette Vilhelmsen som formand, mens syv støtter sundhedsminister Astrid Krag.
Indtil videre har kun tre i folketingsgruppen åbent erklæret deres støtte, men i virkeligheden skulle sundhedsordfører Jonas Dahl være den eneste SF'er på Christiansborg, som endnu ikke har gjort sin støtte klar.

Bør ikke undervurdere Vilhelmsen

Klimaordfører Steen Gade peger på Astrid Krag. Og retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt samt EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen ser helst Annette Vilhelmsen som formand.

Annette Vilhelmsen har siddet 11 år i byrådet i Kerteminde, og hun blev sidste år valgt ind i Folketinget, da hun slog Karsten Hønge.
Netop erfaring er blevet fremhævet som den væsentligste mangel ved Astrid Krags kandidatur.
Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, advarer da også imod at undervurdere Vilhelmsen.
- Annette Vilhelmsen er ikke hvem som helst i SF, og man skal passe på med at undervurdere en kandidat, der har meget af det, som ledelsens kandidat ikke har: Nemlig erfaring, alder, færdiggjort uddannelse og tyngde i baglandet, siger han.

Bred opbakning

Annette Vilhelmsen oplever selv, at hun har bred opbakning til sit kandidatur.

- Jeg har fået støtte både fra folketingsmedlemmer, det regionale bagland, det lokale bagland og fra menige medlemmer. Der er mange, der skriver og SMS’er til mig, sagde hun til Ritzau mandag morgen.
Ud over blandt andet SF-spidsens opbakning har ti lokalformænd mandag givet Krag deres støtte i en fælles erklæring.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.