SF-gruppeformand: Ingen kommentar til ny formandskandidat

En ukendt SF'er forsøger at snuppe formandsposten i det kriseramte SF. Han prøver nu at få opbakning.

SF's gruppeformand Pernille Vigsø Bagge vil ikke kommentere Peter Andersens forsøg på at få nok stillere til at kandidere mod Pia Olsen Dyhr i formandskampen i det kriseramte parti.

- Jeg har ingen kommentarer, siger hun i en sms til Ritzau til, at Peter Andersen vil forsøge sig som kandidat til partiets formandspost.

Det kræver, at 100 andre SF'ere inden torsdag melder sig som stillere for ham, og det er det, Peter Andersen nu forsøger at skaffe via en udmelding på Facebook.

Det er dog ikke et mål i sig selv for Peter Andersen at blive formand, understreger han.

- Det skal siges, at jeg stiller op som en kritisk røst, og det at blive formand ikke er et mål for mig i sig selv, men simpelthen for at få taget en tiltrængt debat i partiet, skriver han.

Dermed er der lagt op til et kampvalg om formandsposten, hvor Pia Olsen Dyhr som den hidtil eneste kandidat ligner en sikker vinder.

Flere fremtrædende SF'ere - herunder Trine Pertou Mach fra partiets venstrefløj - har åbent sagt, at de ikke ønsker en opslidende kamp om formandsposten.

Men det ser nu ud til at kunne blive en realitet - i hvert fald hvis det lykkes Peter Andersen at skaffe de nødvendige 100 stillere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.