SF: - Jammerbugt skal være klimakommune

30 af landets 98 kommuner kan nu kalde sig klimakommuner, og SF-Jammerbugt foreslår, at Jammerbugt Kommune melder sig ind i flokken.

30 kommuner i landet er klimakommuner, og nu er det på tide, at Jammerbugt også melder sig, siger SF'eren Erik Ingerslev. Han har bedt om at få forslaget på dagsordenen i byrådssalen.

30 kommuner i landet er klimakommuner, og nu er det på tide, at Jammerbugt også melder sig, siger SF'eren Erik Ingerslev. Han har bedt om at få forslaget på dagsordenen i byrådssalen.

Partiets byrådsmedlem Erik Ingerslev har derfor bedt om at få sagen på dagsordenen på næste torsdag. - Vi foreslår, at kommunen tilslutter sig aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune, oplyser han. Frederikshavn Kommune tilsluttede sig som den første i 2007, og siden er fire andre nordjyske kommuner fulgt trop. Nu er det på tide, Jammerbugt også melder sig, fastslår Erik Ingerslev. - Ingen er længere i tvivl om, at der sker store ubehagelige klimaforandringer, som er skabt af os mennesker. Det kan alle være med til at ændre, og på lokalt plan kan kommunen gå foran og vise borgerne, hvordan man kan begrænse CO2-udslippet, forklarer han om baggrunden for ønsket. At være klimakommune indebærer, at kommunen skal sætte fokus på energiforbrug, vedvarende energi, transport og planlægning, alt sammen med det mål at skære ned på udledningen af CO2. Danmarks Naturfredningsforening har opstillet 25 forslag, som de enkelte kommuner kan tage fat på og kombinere, så de giver den største reduktion. Forslagene er blandt andet bedre isolering og miljøstyring af offentlige bygninger, grønne indkøb, prioritering af cykelstier og udvidet energirådgivning til private og virksomheder. - Vi skal vise, at vi også kan være med til at forbedre miljøet, siger Erik Ingerslev. - Handling slår alt.