Lokalpolitik

SF klager over valgplakater

Partier i Hjørring får en opsang

Valgplakaterne dukker i disse dage op i flere og flerelygtepæle. Nogle kandidater kan godt føle sig lidt klemt i vrimlen. Foto: Martin Damgård.

Valgplakaterne dukker i disse dage op i flere og flerelygtepæle. Nogle kandidater kan godt føle sig lidt klemt i vrimlen. Foto: Martin Damgård.

SFs gruppeformand i Hjørring Byråd, Jørgen Bing, har klaget til kommunens valgbestyrelse over ophængningen af især Socialdemokraterne og Venstres valgplakater. Han påpeger, at plakaterne ofte hænger alt for lavt. De skal minimum hænge 2.30 meter over jorden. - Jeg har taget billeder af for lavt hængende plakater i lygtepæle ved Sygehus Vendsyssel i Bispensgade. Jeg synes, at der bør strammes op, selvom jeg ved, at nogle plakater kan være gledet ned på grund af regnvejret, siger Jørgen Bing. - I SF bestræber vi os på at overholde reglerne. Det er frustrerende, at andre er helt ligeglade. Daniel Rugholms plakater (K) er de eneste, han roser for at sidde reglementeret. På et møde i kommunens valgbestyrelse tirsdag, hvor også Jørgen Bing sidder, blev byrådsmedlemmerne enige om at indskærpe over for partierne, at lovens regler skal følges. - Det er pinligt, at dem, der senere skal ind og styre landet, ikke overholder loven, siger borgmester Arne Boelt (S). Valgbestyrelsen har overgivet kontrolopgaven til Park og Vej afdelingen. Opgaven skal dog løses på linje med Park og Vejs andre opgaver. Der bliver ikke sat ekstra mandskab ind. Kommunens folk skal holde øje med valgplakaterne, når de kører rundt til deres normale opgaver. Desuden tager man affære, hvis der kommer konkrete klager. - Man får 24 timer til at bringe kritisable forhold i orden. Hvis det ikke sker, udfører Park og Vej opgaven og sender en regning til partierne eller kandidaten, oplyser borgmester Arne Boelt. Han forventer, at man finder en fornuftig balance. - Regnen kan få plakaterne til at glide ned. Hverken partierne eller kommunen kan stå og holde øje med plakaterne 24 timer i døgnet, siger Arne Boelt. Plakater, der skønnes til fare for trafikken, fjernes uden varsel. "Synderne " vil efterfølgende modtage en regning fra Kommunen.