Danmark

SF: Lad os holde øje med tv-stationen Al-Aqsa

SF har tiltro til, at PET holder øje med aktiviteter omkring en ny moské og griber ind, hvis det er nødvendigt

SF: Lad os holde øje med tv-stationen Al-Aqsa

SF's integrationsordfører Karina Lorentzen har fuld tiltro til, at PET holder øje med den hamaskontrollerede tv-station Al-Aqsa, der har indgået et samarbejde med en ny moské, som er ved at blive opført på ydre Nørrebro i København.

- Hvis der for eksempel opfordres til terror, skal vi gribe ind med det samme. Jeg har stor tiltro til, at PET vil holde øje med de her aktiviteter, og at de vil gribe ind, hvis der foregår noget kriminelt, siger hun i en skriftlig kommentar og tilføjer:

- Jeg mener, at det som udgangspunkt er bedre, at aktiviteterne foregår i det åbne i en sådan en moské, frem for at det foregår i private hjem eller garagemoskéer, som offentligheden ikke kender til, for her kan vi holde øje med det.

Al-Aqsa TV er ejet af den palæstinensiske Hamas-bevægelse, som står på USA's og EU's terrorlister.

- Nu skal vi huske på, at moskeen primært skal bruges det helt almindelige religiøse aktiviteter.

- Jeg tror, at vi skal passe på med at stemple moskéen som en "terrorrede" på forhånd. Men de ting jeg foreløbig har hørt om moskéen er lidt foruroligende, siger Karina Lorentzen.

Dansk Folkeparti mener derimod, at regeringen og Folketinget skal tage sagen langt mere alvorligt.

- Vi vil have justitsministeren til at redegøre for, hvilke muligheder lovgivningen indeholder - hvis nogen - for at forhindre samarbejdet med den omtalte tv-station eller helt af forhindre, at stormoskéen åbner, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), følger også sagen nøje, og afventer ligesom justitsminister Morten Bødskov (S) politiets undersøgelser, nu da politiet ser på, om samarbejdet kan være i strid med terrorlovgivningen.

Dansk Islamisk Råd, der står bag den 6800 kvadratmeter store moské, har indgået en aftale med den Hamas-ejede tv-station Al-Aqsa TV om brug af moskeens mediecenter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst