SF-minister melder fra i formandskampen

Hun har fået mange opfordringer, men Pia Olsen Dyhr skal ikke være partiformand i SF, lyder det.

SF-minister melder fra i formandskampen

Der bliver ikke Pia Olsen Dyhr, som skal være ny leder for SF.

Handels- og investeringsministeren meddeler, at hun ikke er kandidat til formandsposten i SF, som bliver ledig med Villy Søvndals overraskende exit.

- Jeg har modtaget mange opfordringer til at stille op som formand efter Villy Søvndal, skriver Pia Olsen Dyhr på Facebook lørdag morgen.

- Men jeg har gjort min stilling klar i det spørgsmål, og jeg er ikke kandidat til formandsposten, tilføjer hun.

Pia Olsen Dyhr har ellers tidligere kæmpet for pladsen som formand for SF. Hun måtte dog - sammen med landsledelsesmedlem Meta Fuglsang - se sig slået af netop Villy Søvndal, der sikrede sig formandsposten ved en urafstemning i 2005.

Spillet om efterfølgeren som SF-formand er gået i gang, men Pia Olsen Dyhr vil ikke sætte et navn på sin foretrukne formandskandidat.

Hun peger dog på, at den nye leder skal sikre "bredden i partiet", "fortsætte fornyelsen" og "sætte medlemsdemokratiet højt".

- Og så skal vi i fællesskab vise, at SF er regeringsbærende uden at være systembærende, lyder det.

Handels- og investeringsministeren, som lige nu befinder sig i Kina, lægger også vægt på, at SF "vil den store grønne omstilling", lyder det.

Kun to gange har SF valgt formand uden flere kandidater, understregede Villy Søvndal på det pressemøde fredag, hvor han uddybede sit farvel til lederposten.

Han bliver som formand, indtil der er valgt en afløser gennem den demokratiske proces, som partiet følger. Den nye formand skal vælges gennem en urafstemning.

Mens såvel partiets politiske ordfører Jesper Petersen som skatteminister Thor Möger Pedersen hurtigt afviste enhver tanke om at stille op, så har hverken sundhedsminister Astrid Krag eller miljøminister Ida Auken officielt afsløret deres holdning.

Skulle det komme til kampvalg mellem de to unge kvinder, så bliver det samtidig en duel mellem den såkaldt grønne fløj i SF - som Ida Auken repræsenterer - og så gruppen af fornyere, hvor Astrid Krag, Jesper Petersen og Thor Möger Pedersen hører til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.