SF-nye formandskandidat tog fusen på egen partiforening

Den ukendte SF'er Peter Andersens beslutning om at forsøge sig som formandskandidat, kom bag på hans egne.

Peter Andersen har taget fusen på sin egen partiforening med sin beslutning om at forsøge at stille op og blive SF's kommende partiformand.

Det fastslår formanden for SF's partiforening i Vejle, Ronny Roy Nielsen.

- Det kom også som en overraskelse for mig. Jeg fik det at vide gennem pressen her til eftermiddag, siger Ronny Roy Nielsen, der ellers betegner det som "normal procedure" at have vendt tankerne om et kandidatur til partiets formandspost med sin lokale forening.

Peter Andersen har understreget, at han ikke har som mål i sig selv at blive formand, men at han ønsker en debat om partiets linje i forbindelse med formandsvalget, der på alle barometre tegner til at blive en walkover for tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr.

Ronny Roy Nielsen vil ikke afsløre, om Peter Andersen har den lokale SF-afdelings opbakning til sit forsøg på at rydde bordet og blive partiets kommende formand efter den aftrædende Annette Vilhelmsen.

- Vi har af princip besluttet os for at forholde os neutrale, indtil opstillingsfristen udløber på torsdag, siger han.

- For vi synes, at folk, der kommer sent på banen, skal have en chance for at blive vurderet ens og ud fra deres egne forudsætninger, siger han.

Spørgsmål: Hvordan ser du som SF'er på muligheden for at få et kampvalg?

- Jeg vil sige det sådan, at der er fordele og ulemper ved begge dele. Selvfølgelig er en samling af partiet vigtig, men en politisk debat kan godt være sundt, lyder helgarderingen fra Ronny Roy Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst