SF og Dansk Folkeparti indgår aftale om dagpenge

Dansk Folkeparti og SF indgår dagpengeaftale og forpligter sig på den, uanset hvem der vinder valget.

Formand for SF Pia Olsen Dyhr og formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl er enige om, at dagpenge-problemerne kun kan løses ved at tilføre området flere penge. Derfor har de nu indgået en dagpengeaftale.

De skriver de to partiledere i en fælles pressemeddelelse.

Partiernes førsteprioritet er at bruge pengene på at halvere genoptjeningskravet.

Det vil de to partier lægge stemmer til, med mindre arbejdsmarkedets parter i Dagpengekommissionen kommer frem med en endnu bedre model.

De to partilederes aftale gælder, uanset hvem der bliver statsminister.

- Vi er enige om, at der skal skabes tryghed for dagpengemodtagere, og at det haster. Det mener vi kun kan gøres ved at tilføre området flere penge, hedder det i en fælles udtalelse fra de to partiledere.

- De penge vil vi målrettet bruge til at halvere genoptjeningsperioden medmindre Dagpengekommissionen kommer med en endnu bedre model. Begge partier lægger mandater til både at skaffe pengene og gennemføre løsningen efter valget, uanset hvem der er statsminister.

- Jeg er optaget af, at vi finder en løsning på dagpengeproblemet. En løsning for de mange mennesker, som først har betalt for krisen med deres job og derefter med deres dagpenge, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det er sidste udkald for at forbedre dagpengereglerne. Vi skal have genskabt trygheden på arbejdsmarkedet. Derfor arbejder SF selvfølgelig for, at der er et flertal for forbedringer af dagpengereglerne efter valget.

Hun håber, at Socialdemokraterne vil fravriste sig De Radikales jerngreb på dagpengeområdet og være med i et flertal for en holdbar dagpengeløsning.

For Dansk Folkeparti og SF kan ikke gøre det alene, er argumentet.

- Jeg må bare konstatere, at det nu i fire år ikke er lykkedes at flytte De Radikale en millimeter i forhold til justeringer af dagpengereformen. Så kan man enten smide håndklædet i ringen, siger hun og fortsætter:

- Eller man kan forsøge at samle alle de partier, som vil være med til at forbedre dagpengereglerne. Det er det vi forsøger med aftalen i dag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.