SF og DF jagter folkeskoleaftale uden forligsbrud

Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti afsøger mulighederne for en folkeskoleaftale uden om De Konservative.

SF og DF jagter folkeskoleaftale uden forligsbrud

Det kan godt være, at en kommende reform af folkeskolen i store træk er bundet af et forlig, men regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti afsøger alligevel mulighederne for at kunne lave en ny aftale uden om Det Konservative Folkeparti.

De fem partier skal derfor blandt andet bruge torsdag aften på at gennemse, hvilke dele af folkeskolens udformning, der er bundet af det nuværende forlig, og hvilke, der eventuelt kan indgå i en ny aftale uden De Konservative.

Partiet trådte tidligere torsdag ud af forhandlingerne.

- Vi har naturligvis en stor, stor udfordring med at lave en stor samlet pakke, siger SF's folkeskoleordfører, Pernille Vigsø Bagge.

- Men alligevel er vi fem partier, som er blevet ved mødebordet, fordi vi gerne vil se, hvor langt vi kan gå med ting, der ikke er forligsbelagte og med det, vi kan nå til enighed om, siger hun.

Hun mener, at det er vigtigt, at de fem partier på et tidspunkt sender et signal til folkeskolerne og kommunerne om, hvad man vil, så det danske skolevæsen ikke bare kommer til at stå i stampe.

Hos Dansk Folkeparti siger uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen, at der er "forskellige muligheder" for at lave en aftale uden om De Konservative.

- Vi fem partier fortsætter drøftelserne. Og vi skal nok nå en aftale. Mit håb er, at når Konservative ser aftaleteksten, så vender de tilbage. Det ville være dejligt, siger han.

Han slår fast, at der ikke bliver tale om at bryde forliget med De Konservative. Heller ikke selvom man så ikke reelt har noget at "true" Konservative tilbage til forhandlingsbordet med.

- Vi truer ikke nogen. Vi appellerer bare til, at de kommer tilbage. Vi laver en aftale med eller uden dem, siger han.

Striden mellem Det Konservative Folkeparti og de øvrige fem partier går på skoledagens længde og en såkaldt obligatorisk lektielæsning, som en del af aftaleteksten.

De fem partier er enige om en skoleuge på 30 timer for de mindste elever og 35 timer for de ældste. Og det inkluderer så den obligatoriske lektielæsning.

Konservative mener, at lektielæsningen skal være et tilbud, og at skoledagen skal være kortere for dem, som takker nej til tilbuddet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.