SF om udspil: Vigtigt at gøre op med forstokkede normer

Regeringen vil bekæmpe parallelsamfund. Men der mangler fokus på nydanske homoseksuelle, lyder det fra SF.

Regeringens forslag om at afsætte 250 millioner kroner til at bekæmpe såkaldte parallelsamfund i Danmark bliver positivt modtaget i SF.

- Det er helt afgørende, at vi får taget et opgør med de parallelsamfund, der eksisterer i Danmark, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, i en skriftlig udtalelse.

- De er drevet af forstokkede værdier, normer og kulturer, som er med til at undertrykke kvinder. Vi er meget glade for og enige i, at der skal afsættes penge til at hjælpe de kvinder. Det er især vigtigt med udslusningsboliger og krisehjælp, siger han videre.

Regeringen lægger op til at tage en kvart milliard fra midlerne i satspuljerne og afsætte dem til en indsats mod social kontrol, radikalisering og religiøs tvang.

Det er dog ikke lutter klapsalver, oppositionspartiet står klar med. Ifølge Jacob Mark bør der også sættes midler af til at hjælpe nydanske homoseksuelle, der ofte skjuler deres seksualitet.

- Det er tragisk, at så mange unge mennesker skal leve et liv i så dyb sorg, fordi de undertrykkes af åbenlys homofobi, undertrykkelse og intolerance begrundet i religion og kultur, siger han og uddyber:

- For en del af dem er det så alvorligt, at de ikke kan se nogen anden udvej end selvmord. Det er helt uacceptabelt, og det er på tide, at vi afsætter penge til at hjælpe de nydanske homoseksuelle.

En del af regeringens forslag omfatter en exitpakke, der skal hjælpe unge med sikre boliger samt rådgivning og støtte.

Yderligere er målet at ruste lærere, pædagoger og andet personale til at gribe ind over for undertrykkelse og komme "den misforståede berøringsangst" til livs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.