SF-ordfører anklager Venstre for skuespil

SF-ordfører anklager Venstre for at have været uærlige om rejseplan som led i manglende vilje til forhandling.

SF-ordfører anklager Venstre for skuespil

Venstre har ikke været ærlige omkring partiformand Lars Løkke Rasmussens (V) rejse til Brasilien og USA. Og så har partiet ikke vist vilje til ægte forhandlinger om skattereformen ved at udpege en anden til at forhandle i Lars Løkke Rasmussens sted.

Sådan lyder det fra SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, der samlet set mener, at Venstre har et stort forklaringsproblem i sagen.

- Meldingen har været, at Lars Løkke skulle til Rio. Men man kan ikke sætte regeringens arbejde i stå, fordi Lars Løkke Rasmussen er rejst ud af landet - slet ikke når han bare skal på ferie i USA, siger Jesper Petersen.

Det store oppositionsparti har indtil tirsdag hævdet, at Venstres formand ikke kunne deltage i skatteforhandlingerne med regeringen, fordi han var bortrejst til FN's topmøde om bæredygtig udvikling i Rio de Janeiro.

Tirsdag skrev Lars Løkke Rasmussen så på sin Facebook-profil, at han først ankommer til Rio onsdag og i søndags rejste til USA for at besøge sin datter.

Jesper Petersen mener, at Venstre har spillet skuespil over for både danskerne og regeringen. Og han ærgrer sig over, at man ikke har kunnet sende andre forhandlere, mens formanden var ude at rejse.

- Der må være andre i Venstre, der ved, hvad partiets skattepolitik er. De har en tidligere finansminister og tre tidligere skatteministre i folketingsgruppen, siger Jesper Petersen.

SF's politiske ordfører mener, at Venstre med Rio-rejsen reelt har dækket over, at man ikke var interesseret i at forhandle med regeringen.

- Og det selv om vi lyttede og har givet Venstre reelle tilbud. Men det har været tale om spil for galleriet fra Venstres side, siger Jesper Petersen.

/ritzau/