Lokalpolitik

SF peger på sig selv

SF vil ikke på forhånd pege på rød eller blå borgmesterkandidat

Rødt eller blåt? Foto fra valgnatten november 2009. Arkivfoto: Peter Broen

Rødt eller blåt? Foto fra valgnatten november 2009. Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Efter kommunalvalget i 2009 kunne Venstres Lars Møller sætte sig i borgmesterstolen, efter et kaotisk forløb og med støtte fra SF.

Nu har SF været i tænkeboks og udsender selv denne pressemeddelelse om partiets strategi til kommunalvalget 19. november.

”I SF har vi i forbindelse med vedtagelsen af vores valgstrategi valgt at se fremad.

Vi har vores egen borgmester- og spidskandidat, som er Christina Lykke Eriksen. Hvis hun ikke - når stemmerne er talt op - har tilstrækkelig vælgeropbakning, så går vi efter størst mulig SF indflydelse i det kommende byråd, hvilket vi føler vi som politisk parti til enhver tid skylder vore vælgere.

Vi er et parti der gerne vil tage ansvar og forvalter vores stemmer ved at tage ansvar, ved at være til stede når der træffes beslutninger i Frederikshavn kommune – også når det er ubehagelige beslutninger, så som besparelser.

Vi samarbejder derfor gerne med alle de partier i byrådet, der vil medvirke til, at vi i SF får denne politiske indflydelse – og vi indgår gerne i en konstitueringsaftale med disse partier. Vi har ingen forudgående aftaler med nogen, og aftaler ikke på forhånd hvem en sådan konstituering eventuelt vil pege på som borgmester – hvilket svarer fuldstændigt til den strategi vi også arbejdede efter til forrige kommunevalg.

Det er ingen hemmelighed at vi i SF føler os ideologisk i familie med Socialdemokraterne. Set i det lys, er der ingen tvivl om at vi gerne ser os selv i et rødt samarbejde, hvis omstændigheder og forhold gør det muligt. Vi ser også gerne et samarbejde med Enhedslisten.

Dog kan vi også se SF i en bred konstituering, hvori S – der ideologisk står os nær - som en naturlig ting også indgår.

Vi mener at SF den forløbne byrådsperiode også har bevist, at vi magter det brede samarbejde – og befinder os godt som et modent og ansvarligt parti, der forstår at agere politisk i en kommune i forandring og under økonomisk pres”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst