SF-profil angriber formandskandidat

Jesper Petersen tvivler på SF i regeringen, hvis Vilhemsen bliver ny formand. Ti stille, siger gruppeformand.

SF-profil angriber formandskandidat

Når urafstemningen i SF går i gang, er fløjlshandskerne i formandsopgøret taget af.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, sætter direkte spørgsmålstegn ved, om SF fortsat kan støtte regeringens økonomiske politik, hvis Annette Vilhelmsen bliver ny formand. Det skriver Jyllands-Posten.

Det sker, efter at avisen søndag kunne fortælle, at Vilhelmsen i foråret stemte blankt, da SF's landsledelse skulle give partiets ministre mandat til 2020-planen, skattereformen, førtidspensionsreformen og kontanthjælpsreformen.

- Hvis et flertal havde stemt som hende, ville vi så overhovedet kunne medvirke til regeringens økonomiske politik og forblive regeringsparti, spørger Jesper Petersen, der har plads i partiets daglige ledelse.

- Det er helt uholdbart, at man som folketingsmedlem og måske kommende formand ikke kan tage stilling til et mandat til vores forhandlere.

- Det giver jo nogen tvivl om SF's vilje til at gennemføre den økonomiske politik, som ligger i regeringsgrundlaget, siger Jesper Petersen, der selv peger på Astrid Krag som ny formand.

Annette Vilhelmsen understreger, at hun i dag står bag regeringens økonomiske politik.

Angrebet på hende kommer, mens Astrid Krag er presset i formandsopgøret. Efter et par ugers valgkamp, hvor fløjene har forsøgt at holde sig til at tale pænt om deres egen kandidat, er der nu skruet op for angreb på modkandidaten.

Og det er uskønt, mener partiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge.

- Det er meget beklageligt og sørgeligt, at aftalen nu bliver brudt af en, som selv var med til at lægge linjen, siger hun om Jesper Petersen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.