SF-profilen Cekic gør oprør mod regeringens politik

Partiets politiske ordfører kræver, at Özlem Cekic forklarer sig på førstkommende gruppemøde.

SF-profilen Cekic gør oprør mod regeringens politik

Få dage før SF's vigtige landsmøde går partiets kontroversielle stemme Özlem Cekic nu til angreb på regeringen, sit eget parti og venstrefløjen:

SF og Socialdemokraterne må udfordre præmisserne om øget arbejdsudbud, længere arbejdstid og lavere offentlig vækst og i stedet tale om millionærskat og nye boligskatter.

- Danskerne valgte en ny regering i 2011, fordi de ønskede en ny dagsorden. Halvandet år efter befinder venstrefløjen sig i en værdimæssig krise. Ikke kun i SF, men hele venstrefløjen, skriver SF's sundhedsordfører Özlem Cekic i en kronik i Berlingske.

Regeringens argumenter om "nødvendighedens politik" i debatten om de seneste velfærdsreformer og skattelettelser holder ikke, lyder det fra Cekic.

Hun mener blandt andet, at det er "en lidt for bekvem løsning at skubbe al ansvaret over på De Radikale", når S og SF forsvarer de politiske beslutninger med, at de to partier ikke selv råder over 90 mandater.

Fagorganisationen FTF er også godt træt af at høre, at regeringen træffer "nødvendige valg" for at styre Danmark uden om en økonomisk nedsmeltning.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) mener dog ikke, der er behov for at ændre den politiske kurs - hun kalder SRSF-regeringens politik for "et godt venstreorienteret projekt", skriver Berlingske.

Mens SF's formand, Annette Vilhelmsen, ikke vil udtale sig, så forlanger partiets politiske ordfører, Jonas Dahl, at Cekic forklarer sig på det næste møde i SF's folketingsgruppe.

- Det er ikke til diskussion, om Danmark har et stort underskud på den offentlige balance. Det kan man se ved at slå op i Danmarks Statistik. Det forventer jeg også, at Özlem har en forståelse for, siger Jonas Dahl til Berlingske.

- Jeg synes, det havde været fint, hvis Özlem havde gjort sig den ulejlighed at rundsende sin kronik på forhånd. Jeg forventer, at hun fortæller folketingsgruppen, hvad det er, hun mener, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.