SF's bagland revser Krags formandsevner

For ung. For borgerlig. Mange lokalformænd i SF er lunkne ved tanken om Astrid Krag som ny leder af partiet.

SF's bagland revser Krags formandsevner

Sundhedsminister Astrid Krag har ikke formået at overbevise SF's lokalformænd om, at hun er den rette til at samle partiet efter Villy Søvndals afsked.

I en rundspørge foretaget af Politiken i dagene op til, at hun annoncerede sit kandidatur, erklærer et stort flertal, at det er vigtigt, at en ny formand skal samle SF.

Men kun 20 af de 54 lokalformænd, der har svaret, er helt eller delvis enige i, at "Astrid Krag som formand vil have den fornødne politiske bredde til at samle partiet".

Og 15 af de adspurgte er direkte uenige i, at hun kan samle partiet.

Lokalformand i SF Valby, Katrine Rich, mener ikke, at Krag er den rette til formandsposten.

- Hun har ikke vist i den tid, hun både har været minister og været med i toppen, at hun kan samle partiet. Hun har ikke vist, at hun kan udstikke en kurs og have nogle visioner for et projekt, som vi som parti kan gå ind for, siger hun til Politiken.

Lars Jørgensen fra SF Bornholm er heller ikke imponeret af Krags lederevner.

- Hun tilhører den højrefløj, der har splittet partiet. Hun tilhører Thor Möger Pedersens fløj, og den fløj har været en katastrofe for partiet med den højredrejning, der har fundet sted, siger han til Politiken.

En anden rundspørge foretaget af Fyens Stiftstidende viser, at Astrid Krag skal lede længe efter opbakningen fra lokalformænd på Fyn.

Flere af de lokale partifolk, som avisen har talt med, foretrækker ligefrem den lokale folketingspolitiker Annette Vilhelmsen, der endnu overvejer, om hun skal stille op mod Astrid Krag.

På Fyn blandt man blandt andet på, at den 29-årige sundhedsminister er for ung til formandsposten.

- Jeg synes, vi skal have en formand, der har prøvet lidt mere og har lidt mere modenhed. Astrid Krag gør det godt som minister, så hun bør blive der, siger formand for SF i Svendborg, Eva Dam Thrane, til Fyens Stiftstidende.

Frem til 21. september kan andre kandidater melde sig. Sker det ikke, bliver Astrid Krag kåret som formand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.