SF's EU-parlamentariker vil i Folketinget

Emilie Turunen vil flytte fra EU-Parlamentet til Christiansborg. Hun er nu blevet folketingskandidat for SF.

SF's EU-parlamentariker vil i Folketinget

SF's nyvalgte EU-parlamentariker Emilie Turunen vender efter knap en valgperiode ved EU-Parlamentet i Bruxelles og Strasbourg tilbage til Christiansborg.

SF på Østerbro i København, som er en af de største partiforeninger, har opstillet hende til Folketinget.

- SF står i en svær tid lige nu, men når man er i en bølgedal, så handler det om at bakke op og ikke bakke ud. SF har en central rolle at spille i de kommende år, hvor vi skal forandre og styrke Danmark, og det arbejde vil jeg gerne bidrage til, siger hun.

I 2009 blev Emilie Turunen valgt til EU-Parlamentet sammen med SF's spidskandidat Margrete Auken. I parlamentet har hun indtaget særstandpunkter, senest ved at støtte en europæisk bankskat, som S-R-SF-regeringen går imod til fordel for en global bankskat.

SF skal ifølge hende være partiet, "som danskerne kigger til, når de ønsker troværdige svar på de svære udfordringer, Danmark står overfor lige nu", hedder det i hendes skriftlige kommentar.

- Vi skal levere svarene på, hvordan vi skaber nye job, løser klimakrisen og får styr på finansmarkederne, og hvordan vi skaber et samfund, hvor færre bliver overladt til sig selv, siger Emilie Turunen.

/ritzau/