SF's landsledelse er tavse om ny strategi før møde

Forud for mødet i SF's landsledelse er der tavshed blandt medlemmer om Annette Vilhelmsens nye strategi.

SF's landsledelse er tavse om ny strategi før møde

Selvom de om ganske kort tid skal mødes i Middelfart for blandt andet at diskutere formand Annette Vilhelmsens nye strategi, vil medlemmer af SF's landsledelse endnu ikke kommentere på strategien.

Det hidtil hemmeligholdte strategipapir, som blev fremlagt for SF's folketingsgruppe torsdag, dikterer ifølge Politikens oplysninger, at SF fremover skal have fokus på tre hovedområder: velfærd, grøn omstilling/nye job og fordelingspolitik.

En anonym kilde fra SF siger til avisen, at forslaget lyder hult set i lyset af regeringens vækstplan, som Vilhelmsen og skatteminister Holger K. Nielsen netop har accepteret.

- Jeg vil gerne diskutere det her internt i SF - ikke i pressen. Jeg så godt, at noget var blevet lækket, og det synes jeg faktisk er dårlig stil. Jeg vil gerne diskutere det her med ledelsen, siger landsledelsesmedlem Ida Damborg til Ritzau.

Et andet medlem, Trine Pertou Mach, stemmer i.

- Jeg vil slet ikke gå ind i det her, før jeg har haft chancen for at diskutere det i landsledelsen. Og før jeg har læst det grundigt på papiret, siger hun.

Heller ikke Kristen Touborg vil kommentere på strategipapiret eller de tre fokusområder.

- Nu vil jeg lige tage til mødet og få nogle informationer der, og så vil jeg tage stilling til det, siger han.

Selv om arbejdet med den nye strategi har stået på længe i SF's ledelse, markerede torsdagens gruppemøde første orientering til folketingsmedlemmerne.

I løbet af weekenden skal SF's landsledelse endeligt vedtage den nye linje, som angiver hovedlinjerne i partiets langsigtede kurs - selv i tilfælde af, at SF skulle komme i opposition.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.