SF's nye formand vil af med 24-års-reglen

Uanset om SF's kommende formand hedder Krag eller Vilhelmsen ønsker vedkommende at afskaffe 24-års-reglen.

SF's nye formand vil af med 24-års-reglen

Uanset hvem der kommer til at stå i spidsen for SF fremover, vil partilederen arbejde for at afskaffe den forhadte 24-års-regel, som skal forhindre familiesammenføring, hvis den ene af parterne i et ægteskab er under 24 år.

Dermed er de to formandskandidater, Annette Vilhelmsen og Astrid Krag, klar til at så tvivl om regeringens udlændingepolitik, skriver Information.

- SF skal arbejde for at afskaffe 24-års-reglen. Helt pragmatisk er det ikke muligt i regeringen, og det er heller ikke muligt i Folketinget lige nu, siger Annette Vilhelmsen, der håber, at reglen kan blive fjernet efter næste valg.

- Vi skal være tydelige i vores værdipolitik, mener Annette Vilhelmsen.

For Astrid Krag, der ellers selv var med til at indgå kompromiset med Socialdemokraterne om 24-års-reglen, da hun var integrationsordfører, er det vigtigt at få afskaffet 24-års-reglen, fordi den efter hendes opfattelse ikke fungerer.

- Det er en kendt sag, at SF er imod 24-års-reglen, og det er jeg også. Den rammer vilkårligt og løser ikke de grundlæggende problemer, vi står med på integrationsområdet.

- Det er afgørende for mig, at vi får sat ind mod den underklasse i Danmark, vi kan se, er ved at opstå, og som har en etnisk social slagside, siger Astrid Krag til Information.

Det var den daværende VK-regering, som tilbage i 2002 fremlagde forslag om at indføre en 24-års-regel. Forslaget blev vedtaget med stemmer fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Der er aldrig blevet lavet en undersøgelse af, om 24-års-reglen har haft den ønskede effekt, men tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af familiesammenføringer er faldet med flere tusinde, efter reglen blev indført.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst