SF skraber bunden i ny meningsmåling

Enhedslisten er fjerdestørste parti, mens SF får laveste tilslutningen nogensinde i ny Megafon-måling.

SF skraber bunden i ny meningsmåling

Enhedslisten er den store vinder i en ny meningsmåling af Megafon for Politiken og TV2. Målingen sender samtidig SF ned på det laveste niveau, som meningsmålingsinstituttet nogensinde har målt for partiet.

Mens Enhedslisten tordner frem og med 12,7 procents vælgeropbakning er steget hele 4,5 procentpoint siden januar, får SF tilslutning fra kun 4,8 procent af vælgerne ifølge meningsmålingen.

Målingen er foretaget omkring fremlæggelsen af regeringens vækstplan, der til mange SF’eres store fortrydelse indeholder selskabsskattelettelser.

Samtidig lægger regeringen op til både en kontanthjælps- og SU-reform, som mange SF'ere mener tager penge fra dem, der i forvejen har mindst.

- Det er da ikke en sjov meningsmåling. Men der er jo ikke nogen grund til at gå i panik. Nogle siger nu, at vi burde gå ud af regeringen, men hvad i alverden skulle det hjælpe? Så ville vi få mindre indflydelse på regeringens politik, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen til Politiken.

Socialdemokraterne falder til 18,3 procent fra 19,2 procent i januar. Samtidig viser målingen, at Venstre fortsat står til at være det parti, som har størst vælgertilslutning. 30 provent af vælgerne ville sætte deres kryds ved Venstre, hvis der var valg nu.

Trods vælgertab hos S, SF og i lidt mindre omfang også de radikale er balancen mellem blokkene stort set uændret, endda med en lille fremgang til venstre side i Folketinget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst