SF straffer rebel

Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti fastholder sit nej til skatteaftalen med V og K, og nu fratages hun alle ordførerskaber. Arkivfoto

Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti fastholder sit nej til skatteaftalen med V og K, og nu fratages hun alle ordførerskaber. Arkivfoto

DANMARK: SF suspenderer ”med øjeblikkelig virkning” SF’s socialordfører Özlem Cekic fra alle ordførerskaber for hendes nej til skatteaftalen, oplyser SF’s gruppeformand Pernille Vigsø Bagge i en pressemeddelelse.
Özlem Cekic var SF’s social-, psykiatri-, ligestillings- og boligordfører. Desuden er hun formand for Folketingets socialudvalg.
Ud over ordførerskaberne fratager SF’s gruppebestyrelse Özlem Cekic retten til at udtale sig på SF’s vegne.
- Jeg er både skuffet og ærgerlig over, at Özlem ikke vil stemme for regeringens skattereform.
- Skattereformen indeholder rigtig gode SF-aftryk for blandt andet almindelige lønmodtagere, enlige forsørgere og fattige pensionister, siger Pernille Vigsø Bagge.
- Men det er åbenlyst, at den også indeholder nogle svære kompromisser, og det er uundgåeligt, når SF ikke har 91 mandater, siger hun.
Pernille Vigsø Bagge påpeger, at SF’s folketingsgruppe har besluttet at stemme samlet med henvisning til, at en grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen forleden oplyste, at hun stemmer for skatteaftalen, selv om hun aldrig vil forsvare den.
- Vi er af den opfattelse, at vi arbejder inde for det forhandlingsmandat, der udstikkes af SF’s landsledelse. Det er naturligt, at der en en forventning om, at vi som regeringsparti også bærer regeringens politik igennem, siger gruppeformanden.
Ritzau søgte fredag aften forgæves en kommentar fra SF’s formand, udenrigsminister Villy Søvndal og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.
Det var fredag aften uklart, om Özlem Cekic ekskluderes fra SF. Det skal ifølge Poul Overlund-Sørensen, som sidder i SF’s landsledelse, afgøres af landsledelsen.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.