SF til S: Bak op om bankunionen inden EU-valget

Bankunionen er et venstrefløjsprojekt, som S bør tilslutte sig inden EU-valget, fastslår SF's Margrete Auken.

19. maj 2014 17:13

SF sender nu en klokkeklar opfordring til Socialdemokraterne, som endnu ikke har meldt klart ud om deres holdning til dansk deltagelse i EU's kommende bankunion.

Socialdemokraterne bør hurtigst muligt bekende kulør, lyder det fra Margrete Auken, der repræsenterer SF i Bruxelles - og helst inden EU-parlamentsvalget 25. maj.

- Jeg kan kun opfordre dem til at melde åbent ud. Det giver ikke mening, at de ikke har bakket op endnu. Bankunionen er et venstrefløjsprojekt, som skal sikre, at vi får styr på bankerne, og at skatteborgerne ikke igen risikerer at stå med regningen efter en krise, siger Margrete Auken.

- Det er lige noget for Socialdemokraterne, tilføjer hun og påpeger, at det ville være "mest rimeligt" at give vælgerne klar besked inden valget.

EU-Parlamentet godkendte midt i april den sidste del af bankunionen med grønt lys fra 10 af de 13 danske parlamentsmedlemmer. Margrete Auken er imidlertid den eneste, som har meldt ud, at hendes parti stemmer ja til dansk deltagelse i bankunionen.

Efter godkendelsen skrev EU-parlamentariker Ole Christensen (S) i en mail til Ritzau, at "det er en god aftale for hele Europas økonomi", men at "det kræver en del analysearbejde, før man kan sige, om Danmark skal være med."

Samtidig stillede han dog vælgerne i udsigt, at "selvfølgelig skal danskerne før EP-valget vide, hvad Socialdemokraternes holdning er." Men den melding har tilsyneladende ændret sig.

- Det har jeg sagt, fordi jeg mener, at det ville være rimeligt. Men det er ikke en beslutning, jeg kan træffe. Den ligger hos Folketinget, sagde Ole Christensen til Ritzau mandag formiddag.

Ifølge Margrete Auken skyldes hans nye melding "formentlig, at Ole Christensen har fået besked på at rette sig efter regeringens linje".

Også R, V og K mangler at tage endelig stilling til, om Danmark skal med i bankunionen, mens DF, Folkebevægelsen mod EU og LA alle vil stemme imod.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...