SF-top nikker ja til skatteaftale

Efter flere timer langt krisemøde ser SF ud til at have bilagt intern strid om skatteaftalen med de borgerlige

SF-top nikker ja til skatteaftale

SF's landsledelse har godkendt regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative, siger partiets formand, udenrigsminister Villy Søvndal.

Alle på nær et medlem af landsledelsen har nikket ja til aftalen på søndagens krisemøde, hvor landsledelsen har diskuteret skattereformen med partiets folketingsmedlemmer og ministre.

- Regeringen strakte sig vidt for at nå en aftale, men det lod sig ikke gøre, siger Søvndal med henvisning til, at hans bagland er i oprør over, at regeringen drejede til højre i stedet for at indgå et skatteforlig med Enhedslisten.

Dagsordenen for aftenens møde i SF indeholdt et eneste punkt: "Skattereformen og den politiske situation", og efter mere end tre timers drøftelser bag lukkede døre på et hotel i det indre København kunne formanden melde om opbakningen til forliget.

Undervejs har blandt andre miljøminister Ida Auken forladt mødet og sagt til den ventende presse, at hun "selvfølgelig" bakker op om skatteaftalen, som hun kalder udmærket.

Blandt andre mødedeltagere hersker der tilfredshed over, at flere nu har fået luft for de frustrationer, som skatteaftalen har udløst mange steder i partiet og dets bagland.

- Jeg er lettet over, at vi endelig er nået så langt, at bekymringen blandt vores vælgere og bagland anerkendes, skriver partiets retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, i en mail til Ritzau.

- Vi skal være ærlige omkring det, der er svært for SF i skatteaftalen, for selvom der var gode SF-aftryk, var der jo også ting, der var mindre gode, for eksempel reguleringen af overførslerne, skriver hun.

Retsordføreren erkender, at hun er "ærgerlig over, at det ikke blev til en aftale med Enhedslisten".

- Aftaleudkastet med dem lå klart tættest på SF. Jeg tror dog stadig på, at SF har et projekt, og at der er brug for os i regeringen, skriver Karina Lorentzen Dehnhardt, der tilføjer, at der nu skal kløs på og arbejdes hårdt.

/ritzau/