SF: Truede fængselsbetjente er kedelig tendens

Flere fængselsbetjente oplever trusler og vold i fritiden. SF vil afvente politiundersøgelse før ny lovgivning

SF: Truede fængselsbetjente er kedelig tendens

Først meldte politiet om øget chikane af de ansatte i fritiden fra professionelle bekendtskaber. Nu melder landets fængselsbetjente også om trusler, når de har smidt uniformen.

Det er en "kedelige tendens", men eventuel ny lovgivning må vente på undersøgelse, lyder det SF's retsordfører Karina Lorentzen.

- Det er en virkelig kedelig tendens, at offentligt ansatte skal bøde for deres job i fritiden. Det må aldrig blive en "erhvervsrisiko", man skal leve med, skriver SF's retsordfører, Karina Lorentzen i en mail til Ritzau.

Rigspolitiet har sat gang i en undersøgelse af omfanget af chikane blandt de ansatte i ordensmagten, og det glæder retsordføreren. Undersøgelsen kan nemlig pege på, om offentligt ansatte skal beskyttes bedre af loven.

- Det er klart, at vi ikke kun kunne lave lovgivning for en afgrænset gruppe, det må naturligvis gælde for alle grupper af offentligt ansatte og dermed selvfølgelig også fængselsfunktionærer, skriver Lorentzen.

Men Karina Lorentzen opfordrer lederne i det offentlige til allerede at gøre det, de kan, mens politikere og ansatte venter på undersøgelsen.

- Jeg vil virkeligt anbefale de offentlige institutioner at udvikle politikker for, hvordan de reagerer på chikane af deres ansatte og udviser nultolerance, så alt bliver anmeldt, skriver ordføreren.

Truslerne mod fængselsbetjente i fritiden har også fået fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, op af stolen.

- Politiforbundet har rejst krav om at skærpe lovgivningen, når betjente bliver chikaneret i deres fritid. Det forslag skal selvfølgelig gælde alle offentlige ansatte, som arbejder med denne risiko, siger Kim Østerbye til fagbladet Fængselsfunktionæren.

Det er retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, enig i, mens SF's retsordfører venter på undersøgelsens resultat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst