SF: Venstre har ikke styr på tallene

Regeringen nedprioriterer sundhedsområdet, mener Venstre. Det afvises dog af SF, som kalder V for usaglige.

SF: Venstre har ikke styr på tallene

Venstre mener, at regeringen viser ringe interesse for de syge med den aftale, som den har indgået med Danske Regioner om næste års økonomi.

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde kalder det historisk få penge, når regeringen og regionerne hæver udgifterne med 1,1 milliarder kroner i forhold til i år.

Sidste års aftale mellem Danske Regioner og VK-regeringen betød 1,95 milliarder kroner mere på sundhedsområdet i 2012, fremhæver hun.

- I de år, hvor VK-regeringen afsatte allerflest penge til sundhedsområdet, stod Villy og Helle og råbte op om massakre i sundhedsvæsnet, siger Løhde om udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og statsminister Helle Thorning (S).

Men Jonas Dahl, der er SF's sundhedsordfører, siger, at Venstre ikke har styr på sine tal.

- Før det første kan man slet ikke sammenligne de to aftaler. For det andet satte VK-regeringen fem milliarder kroner af til sundhedsområdet fra 2010-13. Med denne aftale er vi oppe på 4,9 milliarder kroner, siger Jonas Dahl.

SF's sundhedsordfører påpeger, at oven i årets pulje vil der også komme penge til området, når finansloven er forhandlet på plads. Det sker først til efteråret.

- Vi leverer det samme, som hele tiden har været planen. Så det er simpelthen usagligt, påpeger Jonas Dahl.

Sophie Løhde mener, at den netop indgåede aftale viser, at sundhedsområdet ikke har førsteprioritet for regeringen - snarere anden eller tredje prioritet.

Men det afviser Jonas Dahl.

- Der ligger lige nu et milliardløft til sundhedsområdet, hvor vi sikrer bedre psykiatri, øget fokus på kvalitet og patientsikkerhed. Det er tre intelligente prioriteringer, som vi foretager, siger han og fortsætter:

- Vi vil have mere og bedre sundhed.

/ritzau/