SF vil genoprette miljøet med landbrugets penge

Ved at skære i landbrugsstøtten vil SF sikre rent drikkevand og et bedre miljø, lyder det fra partiformanden.

gylle Foto: Free/Colourbox

gylle Foto: Free/Colourbox

Rent drikkevand i hanerne, mindre iltsvind i fjorde og havområder og en reducering i udslippet af drivhusgasser koster penge. Men det er en regning, landbruget skal betale, lyder det fra SF ifølge Information.

På SF's sommergruppemøde vil partiet præsentere en såkaldt grøn genopretningspakke, som de næste fem år afsætter 1,1 milliard kroner til opgaven.

Initiativet kommer i kølvandet på regeringens landbrugspakke, der ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr har efterladt en "solid regning" til miljøet og skatteyderne.

- Jeg mener, at forureneren og landbruget selv bør betale regningen i henhold til forureneren betaler-princippet, der ifølge lovgivningen både gælder for erhverv og private, siger Pia Olsen Dyhr til Information.

- Men vi har åbenbart en regering, som i sine skåltaler er optaget af personligt ansvar og af at passe på danskernes penge, men lader hånt om sine principper, når det kommer til landbruget, siger hun videre.

Pengene skal teknisk findes ved at reducere den direkte landbrugsstøtte - hektarstøtten - med 225 millioner kroner årligt. Pengene skal bruges til at øge landdistriktsmidlerne, der er med til at betale regningen for landbrugspakken.

Derved frigøres det samme beløb til at løse andre miljøopgaver.

SF vil nu forsøge at samle det såkaldt grønne flertal i Folketinget. Det omfatter både oppositionen og De Konservative.

På forhånd er De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Socialdemokraterne positive over for SF's forslag, skriver Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.