SF vil haste med i EU's bankunion

Danmark skal snarest gå med i EU's bankunion, siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr efter regeringens rapport.

Det kan kun gå for langsomt, at Danmark kommer med i EU's bankunion. Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter at Justitsministeriet konkluderer, at Danmark kan gå med i bankunionen uden en folkeafstemning.

SF meldte sig i april 2014 som tilhænger af, at Danmark hurtigst muligt kommer med i bankunionen, hvor Sverige og Storbritannien står udenfor.

- Efter at man gennem flere år har slækket på kravene til finanssektoren, skal vi stramme kravene til bankerne, siger Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

- Finanskrisen har med al tydelighed demonstreret, at banksektoren i dag opererer på tværs af nationale grænseskel, og manglende regulering gav bankerne frit spil til at gamble med samfundsøkonomien. Derfor har vi brug for fælles europæisk regulering.

Pia Olsen Dyhr skoser regeringen for at træde vande, når regeringens tekniske rapport om bankunionen peger på klare danske fordele.

- Jeg kan virkelig ikke se, hvad den danske regering venter på, når den tekniske rapport klart viser, at det er en fordel for Danmark at tiltræde bankunionen, siger Pia Olsen Dyhr.

- Med bankunionen bestemmer vi i fællesskab spillereglerne for bankernes opførsel, ikke omvendt. Samtidig får vi sikkerhed for, at det er bankerne, og ikke borgerne, der skal til lommerne, når bankerne handler uansvarligt.

Reguleringen halter efter banksektoren, som længe har været international, mener hun.

- Bankunionen giver os grænseoverskridende værktøjer til at bekæmpe den grænseoverskridende finansielle uansvarlighed. Kun i fællesskab med andre EU-lande kan vi styrke kontrollen med finanssektoren, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det, mener vi i SF, er den rette måde, hvorpå vi kan få tøjlet den finansielle sektor.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.