Lokalpolitik

SF vil have beslutning lavet om

Byrådet bør se på hjemtagelsen af otte børn med autisme en gang til. Det mener SF, som nu beder borgmester Anny Winther (V) om at sætte sagen på dagsordenen til byrådsmødet i Støvring 28. januar.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søndag 10. januar fortalte NORDJYSKE Stiftstidende historien om Magnus og hans familie i Støvring. I artiklen fortalte forældrene til Magnus om hverdagen, og frygten for, at Magnus vil bryde sammen, hvis han skal skifte skole. Den indsigt, som artiklen gav SF i Rebild er en af årsagerne til, at partiet ønsker veslutningen om at flytte børnene lavet om. Arkivfoto: Claus Søndberg

- Det gør vi på baggrund af nye oplysninger, som er kommet frem i NORDJYSKE Stiftstidende, og fordi vi har talt med en af de berørte forældre, siger Bertil Mortensen (SF). NORDJYSKE Stiftstidende fortalte 10. januar om den situation forældrene står i. I artiklen fortalte forældrene til otteårige Magnus, at et skoleskifte kan få meget store konsekvenser for deres barn, som kræver en meget stor grad af tryghed og tillid til omgivelserne i deres hverdag. Voldsomme konsekvenser SF mener ikke, at konsekvenserne ved et skoleskifte var tilstrækkeligt belyst, da byrådet tilbage i april 2009 vedtog oprettelsen af den nye specialklasse i Skørping og efterfølgende hjemtagelse af børn fra skoletilbud uden for kommunen. - Det så rimeligt fornuftigt ud dengang, men jeg må gribe i egen barm og sige, at jeg ikke havde forestillet mig en risiko for så store og voldsomme konsekvenser, siger Bertil Mortensen. SF er blevet klogere - Efter at have læst artiklerne i NORDJYSKE Stiftstidende, og efter at have haft kontakt til en af forældrene, er vi blevet klogere. Vi mener, at byrådet skal se på den her sag en gang til. Vi kan ikke risikere, at de her børn pludselig afviser at gå i skole. - Vi har normalt tillid til fagfolkene i vores kommune, men her mener vi, at forældrene er de bedste til at varetage børnenes bedste, siger Bertil Mortensen. Han håber, at andre partier i byrådet, ligeså SF, har fået øjnene op for at der skal ses på hjemtagelsessagen en gang til.