Udland

Shimon Peres beder Benjamin Netanyahu danne regering

Israels siddende premierminister, Benjamin Netanyahu, skal danne regering.

Shimon Peres beder Benjamin Netanyahu danne regering

Den israelske præsident, Shimon Peres, har formelt bedt den siddende premierminister Benjamin Netanyahu om at danne regering efter parlamentsvalget den 22. januar.

Premierministerens højreorienterede Likud-parti fik kun 31 af dets israelske parlaments 120 pladser. Netanyahu er tvunget til at danne en koalitionsregering med flere af de 12 partier, der kom ind i parlament, kaldet Knesset.

Netanyahu har nu 28 dage til at danne en regering. Iagttagere siger, at opgaven bliver vanskelig - især efter at Likudpartiet gik hele 11 mandater tilbage i forhold til foregående valg.

Shimon Peres udpegede Netahyahu til at danne regering, efter at Peres i de seneste dage har diskuterer regeringsmuligheder med de 12 partiledere.

Ledere for partier, der tilsammen har 82 mandater, har anbefalet, at Netanyahu skal bedes om at danne regering.

Det ventes, at han hurtigt tager kontakt med den nye store stjerne i israelsk politik, centrum politikeren Yair Lapid, der kom ind i Knesset med 19 mandater og er næststørste parti.

Det ultrakonservative parti Jødiske Hjem med 12 mandater ventes også indbudt til forhandlinger med Netanyahu.

Regeringsdannelse i Israel er ofte en langvarig proces. Iagttagere tror ikke, en ny regering er på plads før tidligst om en måned.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.