Shipcraft-direktør: Sømænd ser frem til at se familien

Direktør i Shipcraft er overrasket over seks frigivne sømænds helbred. Bedre end ventet, siger han efter møde.

Shipcraft-direktør: Sømænd ser frem til at se familien

De seks frigivne sømandsgidsler har haft besøg af deres arbejdsgiver, Shipcraftdirektør Claus Bech. På et indtil nu hemmeligholdt sted i Europa, mødte Bech i weekenden de seks sømænd fra M/V Leopard, der blev frigivet 30. april efter 838 dage i fangenskab.

Claus Bech oplyser i en pressemeddelelse om sagen, at de tidligere gidsler er i bedre helbredsmæssig tilstand end ventet. Og at de nu glæder sig til at se familie og venner.

- Jeg tror først og fremmest Eddy, Søren og vores fire filippinske kolleger var glade for endelig at se nogle velkendte ansigter. Det var første gang i næsten to og et halvt år, at de mødte nogle mennesker, de kender, siger Claus Bech om mødet.

Claus Bech rejste hen til sømændene med besætningsansvarlige repræsentanter fra rederiet Nordane Svendborg. Og han fortæller, at søfolkene på mødet fortalte om kapringen, det langvarige fangenskab blandt somaliske pirater og om frigivelsen.

- Vores besætning har udvist en usædvanlig styrke gennem det lange fangenskab og har formået at holde sammen og støtte hinanden. Jeg håber, at vi kan hjælpe dem til at komme sig fuldstændig og få et normalt familie- og arbejdsliv igen, siger Claus Bech.

Ud over at snakke om de 838 dage, brugte Claus Bech og Nordane-repræsentanterne tiden sammen med besætningen på at give dem et overblik over deres økonomiske situation.

Afhængigt af overenskomster, kontrakter og andre aftaler har de opsparet løn, ferie og fridage. Desuden blev muligheden for at søge om erstatning også diskuteret.

Det er endnu uvist, hvornår de to danske sømand sætter fod på dansk jord igen. Men SOS International oplyste mandag til Ritzau, at der er tale om døgn, inden søfolkene vender hjem.

De seks søfolk har endnu ikke taget endelig stilling til, hvornår de er parate til at blive genforenet med deres familier, men det kunne ske allerede i indeværende uge.

Det er ikke afklaret, om sømændene ønsker at blive interviewet af medierne:

- Jeg forventer bestemt, at de på et eller andet tidspunkt ønsker at fortælle deres historie. Men det er vores håb, at medierne vil respektere, at vores kolleger i denne tid først og fremmest har brug for fred og ro, siger Claus Bech.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.