Shoppetravl fredag i City

Der var lagt i ovnen til en virkelig travl fredag og vejret var i alle måder med City-butikkerne

Carl Chr. Madsen
En sensommerlig glans over Aalborg bringer smilet frem hos os alle - også Citydirektør Flemming Thingbak, der glædede sig over den massive tilstrømning af gode folk, der hungrede efter oplevelser og hyggelige timer med shopping og underholdning. Foto: Michael Koch
Aalborg 1. september 2017 19:57 - Opdateret 1. september 2017 20:20

AALBORG: Ikke for vådt og ikke for koldt, men heller ikke alt for varmt. Tre sikre pejlemærker for, om en day&night i Aalborg City bliver shopping-travl.

Og lad det være sagt med det samme. Vejret var med Aalborg City.

For vel begyndte foreningens festuge Aalborg i Rødt en anelse vådt under fashionshowet på Toldbod Plads og vel bød torsdagen på lidt småbyger, men fredagen viste sig med sensommerlig glans og venlig tilbageholdenhed med de våde varer - altså fra oven.

Så det var ikke uden grund, at Citydirektør Flemming Thingbaks smil blev bredere og bredere som dagen skred frem.

- At dømme efter den store tilstrømningen til midtbyen, som vi kan se med det blotte øje, så bliver det her den bedste day&night under Aalborg i Rødt nogensinde. Der er god grund til at glæde sig over, at de fysiske butikker tiltrækker så stor en kundekreds for det understøtter og cementerer det aktive byliv i city-området, siger Flemming Thingbak,

Ud over vejret er der næppe tvivl om, at den tydeligere profilering af Aalborg i Rødt som en selvkørende festuge i forhold til tidligere år har haft indflydelse på kundetilstrømningen.

- Vi kan se på optællingerne, at der eksempelvis var langt flere i byen torsdag end samme tid sidste år - og det skaber glæde, for det understreger, at vores - og medlemsbutikkernes store indsats har en betydning, siger Citydirektøren.

Men selv om det var shopping, der var dagens bærende element, så blev der også tid til meget andet.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen sikrede med et velsiddende klip, at den røde snor over Nørregade blev brudt og gaden genåbnet efter næsten to års vanskeligheder med at forcere gågadestrækningen og flere butikker benyttede lejligheden ved månedsskiftet til at slå dørene op, som blandt andet unum i Nørregade 27.

Der var dans i gader og stræder og masser af større og mindre events i butikker og varehuse.

Og så var pladsen bag Budolfi kirke omdannet til Montmartre i Paris - med arbejdende værksteder og rig mulighed for at opleve lokale kunsthåndværkere. Det skete under navnet Budolfi Portland Art Festival - et fællesprojekt mellem Portland Art og Budolfi kirke. Som mørket lagde sig søgte flere mod Gammeltorv, hvor landskampen mod Polen blev vist - og efter den kaldte de gamle shubber til stærk tobak-fest med massiv opbakning fra publikum.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...