Julehandel med plus

De fleste butikker fik lille plus trods konkurrence fra nettet

Peder Pedersen
Julehandlen satte ny rekord i Dronninglund og gav lille plus i Brønderslev, hvor dette foto er taget. Arkivfoto: Kurt Bering
11. januar 2019 10:42

BRØNDERSLEV: De lidt flere end 80 medlemmer af Brønderslev Handel kan nu se tilbage på en julehandel, der samlet set gav en lille fremgang i omsætningen. Det samme kan de 40 medlemmer af Dronninglund Handel, hvor julehandlen igen satte ny rekord.

- Tendensen er, at julehandlen samlet set er gået en lille smule fremad. En del butikker har haft et lille plus, mens andre har kunnet holde omsætningen. Desværre er der også nogle få, der ikke har kunnet holde dampen oppe, uddyber handelschef Lars Bisgaard, Brønderslev Handel.

- Vi har f.eks. en tøjbutik, der haft den bedste julehandel nogen sinde. Men samlet set er vi desværre langt fra en rekordomsætning, fortæller Lars Bisgaard.

Han forklarer det lille samlede plus med, at Brønderslev Handels opfordringer til byens borgere om at handle lokalt har gjort indtryk.

- Det er ved at gå op for mange, at hvis vi ikke bakker op om byens butikker, men i stedet lægger alt vores handel på internettet, så ender det med, at byen mister sine butikker. Hvis det sker, vil det påvirke hele byen og huspriserne vil falde, mener Lars Bisgaard, der også i år vil arbejde videre med kampagnen om at handle lokalt.

- Desuden vil vi opfordre butikkerne og vores medlemmer til at sætte endnu mere fokus på god service og rådgivning, som det nogle gange er svært at få på internettet, siger Lars Bisgaard.

Med til at skabe det samlede lille plus på julehandlen er formentlig også, at salget af gavekort i 2018 steg med 6,5 procent.

Ikke flere jul i mørke

Julehandlen i 2018 i Brønderslev vil formentlig blive husket for, at det var året, hvor der gik ged i julebelysningen i gaderne, så der f.eks. ikke kom julebelysning op i Algade.

- Jeg tror nu ikke, det har påvirket julehandlen, for der blev stillet en form for nød-julebelysning op. Men det skal helst ikke ske igen. Derfor er vi også allerede nu i god dialog med kommunen, så vi ikke kommer i samme i samme situation næste år. Der vil komme flere møder, og alle bør bidrage til byens julebelysning. Også dem, som ikke er medlem af Brønderslev Handel, for det er jo til syvende og sidst hele byens julebelysning, det handler om, siger Lars Bisgaard.

Ny rekord i Dronninglund

I Dronninglund er formanden for Dronninglund Handel godt tilfreds med julehandlen.

- De tilbagemeldinger jeg har fået fra vores knap 20 butikker tyder på, at der igen er ny rekord i omsætningen i julehandlen. Vi har formået at holde kunderne hjemme til trods for konkurrence fra internet og storcentre, siger Anders Dige, der også er chef for byens Meny-butik.

- Her kan jeg se, at kunderne faktisk har købt lidt dyrere varer og lidt bedre kvalitet, så vi kan godt mærke, at der er opsving i samfundet, siger Anders Dige.

Stor udfordring venter

I Dronninglund bliver det en barsk sommer for især de butikker, der har adresse i Slotsgade.

- I forbindelse med en stor byfornyelse skal Slotsgade graves op i sommerperioden, og det bliver en vanskelig periode for gadens butikker, når kunderne måske får svært ved at finde en parkeringsmulighed tæt på butikkerne, forklarer Anders Dige og håber, folk alligevel vil bakke op om butikkerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...