Sidste forhindring væk: Nu kan Tottenham bygge stadion

Premier League-klubben Tottenham Hotspur har nu alle aftaler på plads, så klubben nye stadion kan opføres.

Siden 2008 har Tottenham Hotspur haft tegningerne til et nyt, moderne stadion liggende i skuffen, men den endelige igangsættelse af byggeriet har ladet vente på sig. Nu er den sidste brik faldet på plads.

Klubben har indgået en aftale om køb af det sidste stykke jord, som den manglede for at kunne realisere drømmen om et nyt stadion med plads til 56.000 tilskuere. Tottenhams nuværende hjemmebane White Hart Lane kan huse 36.000 tilskuere.

Det er virksomheden Archway Sheet Metal Works, som ikke uden videre har ønsket at forlade de omstridte lokaler for at gøre plads til Tottenhams nye hjemmebane.

En dom fra retten i London i februar påbød virksomheden at sælge sin grund til fodboldklubben, og det har ejerne af Archway Sheet Metal Works nu accepteret.

Ifølge Tottenham overtager klubben grunden senere i 2015, så virksomheden har tid til at finde nye lokaler.

I mellemtiden vil Christian Eriksens klub bruge tiden på at forfine og opdatere stadionplanerne, så byggeriet møder alle de nyeste krav til teknologi og regler.

- Vi er forpligtet til at finde den bedste løsning for klubben, fansene og lokalsamfundet. Det (nye stadion, red.) bliver vores nye hjem i mange år frem, og vi vil have, det skal være verdensklasse, siger bestyrelsesformand Daniel Levy.

Af samme årsag beder han om tålmodighed fra fansenes side, selvom han godt er klar over, at alle er spændte på det nye projekt.

Der ligger i øjeblikket ingen endelig deadline på byggeriet, men sikkert er det, at der går flere år, førend det står klar. Indtil da fortsætter Eriksen og co. på White Hart Lane, hvor de har hørt til siden 1899.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.