Siel, korsang og messingsuppe

Elling Sogn byder til musikalsk december

Henrik Lützen har instrumenter nok at vælge mellem til koncerten i Elling Kirke. Arkivfoto

Henrik Lützen har instrumenter nok at vælge mellem til koncerten i Elling Kirke. Arkivfoto

ELLING:I advents-tiden er der tradition for koncerter og i Elling Sogn med Elling, Strandby og Jerup Kirker venter en buket af dejlige, forskelligartede musikoplevelser, som kan stemme sindet mod jul.

Jerup Kirkes lyse og enkle rum danner tirsdag 4. december kl. 19.30 ramme om en koncert med Tina Siel og Knud-Erik Thrane. Tina Siel vil synge både kendte og mindre kendte julesange og –salmer. Knud-Erik Thrane vil med sit klaverspil sørge for, at alt kommer til at gå op i en højere enhed. Og mon ikke han også vil give et nummer på kirkens orgel.
Duoen Siel/Thrane har spillet sammen i 15 år og har med stor succes rejst rundt i hele landet med deres musik og sang. Efter koncerten er der samvær i Jerup Præstegård.
Under Elling Kirkes hvælvinger kan man søndag 9. december kl. 15.00 opleve Aalborg Brass Quintet under ledelse af Henrik Lützen.
Ensemblet består af fem musikere, som til daglig har deres virke i Aalborg og Aarhus Symfoniorkestre, Prinsens Musikkorps i Skive og desuden er freelancere i det nordjyske musikliv. Kvintetten spiller alt fra renæssance til jazz.
Foruden Henrik Lützen (trompet), er besætningen Nicholai Andersen (trompet), Mathias Jensen (horn), Jacob Ringsmose (basun) og Mattias Johansson (tuba). Messingsuppe. Her har man mulighed for at opleve velspillet og varieret ”messingsuppe”.
Efter koncerten er der samvær i Elling Sognegård.
Endelig kan man i Strandby Kirke søndag 16. december kl. 15.00 opleve kammerkoret Al Dente, under ledelse af Erik Nød Sørensen.
Koret vil synge et alsidigt advents- og juleprogram. Al Dente kommer fra Aalborg og er et blandet kor med dygtige og rutinerede sangere. Koret synger á capella og har en homogen klang. Al Dentes lille størrelse – ensemblet består af 13 sangere – gør det muligt at frasere kammermusikalsk: med spændstighed, intensitet og med et musikalsk udtryk, der formes i nu’et. Med bid – sådan som pasta skal koges: al dente.
Efter koncerten vil Al Dente give endnu et par numre i Kirkecentret, hvor der serveres æbleskiver.
Ved alle tre koncerter bliver der mulighed for selv at stemme i på fællessalmerne.
Gratis adgang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.