Siemens vil opfylde kulminekontrakt i Australien trods protester

Den tyske Siemens-koncern fastholder at levere signalteknologi til ny og omstridt kulmine i Australien.

Fredag demonstrerede klimaaktivister foran Siemens' hovedkvarter i München i håb om, at selskabet trækker sig fra en kontrakt med mineselskabet Adani. Men Siemens vil overholde sine forpligtelser, siger topchef Joe Kaeser.

Fredag demonstrerede klimaaktivister foran Siemens' hovedkvarter i München i håb om, at selskabet trækker sig fra en kontrakt med mineselskabet Adani. Men Siemens vil overholde sine forpligtelser, siger topchef Joe Kaeser.

MüNCHEN: Den tyske ingeniørkoncern Siemens vil opfylde en kontrakt om at levere teknologi til en ny kulmine i Australien trods store protester fra miljøorganisationer.

Det oplyser Siemens-topchef Joe Kaeser sent søndag.

- Der er praktisk taget ingen juridisk og økonomisk ansvarlig måde at vikle sig ud af kontrakten uden at negligere vores betroede forpligtelser, udtaler Kaeser.

Han tilføjer, at Siemens har mulighed for at trække sig fra opgaven, såfremt minens ejer, det indiske selskab Adani, overtræder miljølove i forbindelse med, at kulminen bliver etableret.

Siemens blev i december valgt som leverandør af signalsystemet til den jernbane, der skal transportere kul fra Adani-minen i den australske delstat Queensland.

Lørdag opfordrede den svenske klimaaktivist Greta Thunberg den tyske koncern til at genoverveje sin rolle i projektet.

I flere tyske byer demonstrerede klimaaktivister mod minen fredag. Blandt andet uden for Siemens' hovedkvarter i München.

- Selv om jeg har masser af forståelse for miljøspørgsmål, så er jeg nødt til at afbalancere forskellige interesser hos forskellige parter, så længe de har loven bag sig, siger Joe Kaeser.

- Vi skulle på forhånd have været klogere med hensyn til dette projekt. Nu er vi nødt til at være en leverandør, som overholder sine forpligtelser, så længe kunden holder sig inden for lovens rammer, tilføjer han.

Kontrakten har en værdi på cirka 18 millioner euro. Det er et beskedent beløb i forhold til, at den tyske koncern i 2019 havde en omsætning på knap 87 milliarder euro.

Siden 2010 har Adani arbejdet på mineprojektet, der fik grønt lys fra myndighederne for et par år siden trods store protester i Australien fra modstandere af fossile brændstoffer.

Adani er dog blevet nødt til at nedjustere størrelsen på minen i forhold til selskabets oprindelige plan.

Kulminen ventes at indlede driften næste år. Minen forventes at producere 2,3 milliarder ton kul i løbet af 60 år.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.