Danmark

Sig det med en spritnål

Nu bliver det nemmere at stille det akavede spørgsmål om, hver der kører hjem fra festligt lag.

Du kan bestille disse spritnåle, som dine gæster kan tage på for at vise, om de skal køre hjem efter din fest. Pressefoto.

Du kan bestille disse spritnåle, som dine gæster kan tage på for at vise, om de skal køre hjem efter din fest. Pressefoto.

DANMARK:Ahhh! Smagen af en kølig øl eller et godt glas vin i sommervarmen med venner, familie eller kollegaer kan få smilet frem hos de fleste og skabe god stemning. Netop den gode stemning som alle nyder og ikke vil ødelægge.

Det kan være en af forklaringerne på, at mange glemmer at spørge deres gæster, hvem der skal køre hjem. Et spørgsmål som er vigtigt at stille, før man knapper den første øl op eller åbner den første flaske vin.

Sig det med en pin

Derfor lancerer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden små, gratis pins, som man kan give til gæsterne.

På den måde bliver det nemmere at få spurgt og føles ikke som en løftet pegefinger, når man smider de små pins på bordet og siger, at så kan folk tage en på, der viser om de kører hjem eller ej, for så er det lettere for værten at finde ud af, hvem der skal have hvad at drikke.

- Jeg er glad for, at TrygFondens gamle spritnål er på banen igen i et opdateret design. For godt ti år siden tog hundredetusindvis nålen til sig. Jeg håber, at den igen vil blive et hit, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.

Få er blevet spurgt

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden siger 88 procent, at de synes, det er i orden eller helt i orden at blive spurgt, om de skal køre hjem i bil, inden der bliver skænket alkohol op for dem til en middag hos andre. Men kun 16 procent har fået spørgsmålet i løbet af det seneste år.

- Det er vigtigt, at man spørger, for så tvinger man folk til at tage stilling, før de har drukket. Ellers kan det ene glas blive til to og så videre. Pludselig skal man hjem og har ikke helt styr på, hvor meget man har fået at drikke, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Når du får gæster kan du smide en håndfuld pins på bordet, så gæsterne ser dem, når de kommer. Mange vil spørge, hvad det er, og så får man på en sjov og venlig måde fortalt dem, at før der åbnes alkohol, så skal man lige tage stilling til, om man kører hjem eller ej, opfordrer de to organisationer.

Læs mere på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside, hvor du også kan bestille nålene.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.