Sigtelse: Sygeplejerske begik drab allerede i 2012

Allerede i 2012 blev en drabsmistænkt sygeplejerske fra Nykøbing Falster afhørt om mistænkelig patientdød.

I marts blev en 30-årig sygeplejerske anholdt og sigtet for at stå bag tre drab på Nykøbing Falster Sygehuse, men det var ifølge anklagemyndigheden ikke første gang, at kvinden slog patienter ihjel.

Det er kommet frem tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster, hvor kvinden bliver fremstillet i et retsmøde.

Ved retsmødet er det også kommet frem, at der har været mange dødsfald på de afdelinger, hvor kvinden gennem de seneste år har arbejdet.

Anklagemyndigheden mener på nuværende tidspunkt, at der er en begrundet mistanke om, at kvinden allerede tilbage i 2012 stod bag et drab, og det er hun nu blevet sigtet for.

Sigtelsen kommer oven i de sigtelser, som kvinden blev præsenteret for i marts. Disse sigtelser drejede sig om tre drab og et drabsforsøg i forbindelse med en stribe dødsfald, som skete mellem 28. februar og 1. marts i år.

Anklager Jeanette W. Andersen oplyser ved dagens retsmøde, at den drabsmistænkte sygeplejerske allerede i forbindelse med dødsfaldet i 2012 blev afhørt af politiet.

Men det er altså først nu, at man mistænker hende for at have dræbt patienten.

Om kvinden er mistænkt for at stå bag flere dødsfald, vides endnu ikke. Men meget tyder på, at politiet holder den mulighed åben.

Vidner i sagen har blandt andet forklaret til politiet, at sygeplejersken har været med til at håndtere det praktiske omkring en lang række dødsfald.

Inden for en periode håndterede hun ifølge vidnerne 22 dødsfald, hvilket ifølge vidnerne var usædvanligt mange.

Statistiske oplysninger fra kvindens afdeling viser desuden, at der har været en høj dødelighed blandt patienterne, men at dødeligheden faldt markant, da kvinden forlod afdelingen.

I de år kvinden var på afdelingen var der mellem 2010 og 2012 mellem 75 og 95 dødsfald. I 2013, da kvinden forlod afdelingen, faldt antallet af døde patienter til 52.

Under afhøring af kvindens kolleger har en ansat på sygehuset desuden fortalt, at der blandt de ansatte var en frygt for, at den mistænkte sygeplejerske slog patienter ihjel.

Senere tirsdag skal retten tage stilling til, om kvinden fortsat skal sidde fængslet i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.