Sigtelse: Voksen mand voldtog lille pige på færger

En 51-årig mand nægter at have haft samleje med en i dag tiårig pige. Retten har fængslet manden.

To gange blev en i dag tiårig pige forulempet seksuelt af en voksen bekendt. Overgrebene fandt sted på en færge til Norge og en færge til Sverige.

Sådan lyder anklagemyndighedens sigtelse mod en 51-årig mand, der onsdag er blevet fængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

Anklager Karina Skou fortæller til Ritzau, at grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor vil hun ikke gå i detaljer om relationen mellem pigen og den sigtede.

- Men der er ikke tale om familie, og der er heller ikke tale om en stedfar. Det er en bekendt, fortæller Karina Skou til Ritzau.

De to overgreb er ifølge sigtelsen sket i perioden fra 2011 til 2014, altså på et tidspunkt, hvor den forurettede har været mellem seks og ni år gammel.

Ifølge straffeloven skal samleje med et barn under 12 år altid anses som voldtægt. Også selv om der ikke er anvendt vold eller trusler om vold. Det ville have været kravet, hvis der havde været tale om et overgreb mod en voksen.

Loven er skruet sådan sammen ud fra en betragtning om, at en voksens fysiske og psykiske overlegenhed i forhold til et barn under 12 år altid udgør et element svarende til vold, hvis den voksne forulemper barnet seksuelt.

Den 51-årige mand, der kommer fra Skagen, er dog ikke enig i anklagemyndighedens udlægning af sagen. Ifølge Karina Skou nægter han sig skyldig i sigtelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.