Sigtet for at forgifte drikkevand

En mand først i 60’erne afhøres i øjeblikket om fundet af halvt kilo rottegift i drikkevandrør

En mand først i 60’erne er anholdt og sigtet for brud på en sjældent brugt paragraf og bevidst at forgifte drikkevand.Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

En mand først i 60’erne er anholdt og sigtet for brud på en sjældent brugt paragraf og bevidst at forgifte drikkevand.Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

SYDTHY:Siden slutningen af oktober, har Thisted Politi efterforsket en sjælden straffesag: Bevidst forgiftning af drikkevand.

På det tidspunkt var Thisted Vand i gang med at etablere en offentlig vandforsyning til en ejendom. Og et sted, hvor plastrørene skulle svejses, fandt ansatte ved vandforsyningen omkring et halvt kilo rottegift skubbet et stykke ind i det ene rør.

Siden har politiet i Thisted efterforsket sagen, og mistanken nærmede sig en bestemt person, som tirsdag formiddag blev anholdt og sigtet efter paragraf 186 i straffeloven om bevidst at ville forgifte drikkevand.

Og paragraffen opererer udelukkende med fængsel og med en ramme op til 10 år.

Hos Thisted Politi vil man kun bekræfte anholdelsen af manden, der stadig afhøres, og vil ikke sige noget om, hvordan den anholdte stiller sig til sigtelsen og heller ikke noget om et eventuelt motiv.

Politiets jurister har endnu ikke besluttet, om den anholdt skal i grundlovsforhør.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.