Sigtet skattemedarbejder var allerede blevet undersøgt af Skat

Den tidligere skattemedarbejder er sigtet for at have svindlet med udbytteskat for 37 millioner kroner - Skat havde ham i søgelyset, men intet skete

Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Danmark 19. juni 2017 09:26

DANMARK: En tidligere ansat hos Skat, der er sigtet for bedrageri, og som sidder varetægtsfængslet, var tidligere i Skats søgelys og blev undersøgt internt.

Det skriver TV2, der har talt med mandens daværende chef, Lisbeth Rømer.

- Jeg fik at vide, at han blev undersøgt. Og jeg fik at vide, at man havde fundet noget, som var interessant. Men efterfølgende hørte jeg ikke mere om sagen, siger Lisbeth Rømer til TV2.

Undersøgelsen fandt sted for flere år tilbage omkring 2010 eller 2011. Det var Skats interne revision, som undersøgte medarbejderens økonomi.

Undersøgelsen skulle sikre, at han ikke udnyttede sin stilling eller havde indtægter, der kunne tyde på korruption, skriver TV2.

Den tidligere skattemedarbejder er sammen med en udlandsdansker sigtet for at have svindlet med udbytteskat for 37 millioner kroner. Svindlen skal være sket i 2007.

Medarbejderen fik ifølge Bagmandspolitiets sigtelse udbetalt 1,7 millioner kroner af udlandsdanskeren, som han uberettiget havde udbetalt udbytteskat til.

Hvis sigtelsen viser sig at holde stik, havde han altså fået udbetalt de 1,7 millioner kroner, da Skat undersøgte hans økonomi.

Skat har ikke ønsket at kommentere oplysningerne til TV2.

Mandag udløber varetægtsfængslingen af den tidligere medarbejder. En dommer ved Retten i Lyngby skal afgøre, om varetægtsfængslingen skal forlænges.

Sagen har umiddelbart sammenhæng med den store sag om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner, har Bagmandspolitiets chef tidligere oplyst. Denne svindel skal dog være sket senere, nemlig fra 2012 og frem.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...