Hanstholm

Sigtet: Video var en dårlig spøg

Mand er lørdag løsladt men stadig sigtet for trusler på Facebook mod asylcenter i Hanstholm

Asylcenter Hanstholm. Arkivfoto

Asylcenter Hanstholm. Arkivfoto

HANSTHOLM:En video på Facebook, som viser asylcentret i Hanstholm blive sprængt i luften, er ikke nok til at varetægtsfængsle en 45-årig mand fra lokalområdet. Det vurderede Retten i Holstebro lørdag eftermiddag.

Retten fandt ikke, at betingelserne for at varetægtsfængsle manden var til stede, idet truslerne ikke var fremsat direkte mod de ansatte og beboerne på asylcentret i Hanstholm. Det oplyser anklager Camilla Berg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev fredag anholdt, efter personalet på asylcentret havde set hans video på Facebook og anmeldt det til politiet.

Lørdag blev manden så løsladt efter grundlovsforhøret, men politiet fastholder sigtelserne mod ham.

Han er sigtet for trusler overfor offentlige ansatte - altså personalet på asylcentret. Så er han sigtet for trusler mod andre, i dette tilfælde beboerne på centret. Og endelig er han sigtet efter racismeparagraffen.

Manden erkender, at han lagde videoen på Facebook, men han nægter, at han havde til hensigt at fremsætte trusler.

- I retten forklarede han videoen som en dårlig spøg, som han godt bagefter kunne se, ikke var så smart, siger anklager Camilla Berg.

Hun spurgte i retten ind til hans holdninger omkring asylcentret.

- Han gav udtryk for, at han synes, det fylder for meget med asylcentret i Hanstholm, og at der er for mange indvandrere i hans lokalområde, men det var ikke årsagen til, at han lavede videoen, siger Camilla Berg.