Sigurd trak fuldt hus i kirken

Syv børnekor sang om bibels fantastiske fortællinger med Sigurd Barrett - det trak folk til i hobetal

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Med sig havde Sigurd bamsen Snapper, som var lidt af en bandit.

Sigurd Barrett trak langt over 350 sjæle ind i Skalborg Kirke, da han lørdag eftermiddag gav koncert, stærkt bakket op af 130 børnesangere.

Interessen for at lytte til de sprøde børnestemmer synge om Moses, Noah og Jesus, var så enorm, at kirken valgte at tilbyde de interesserede, som ikke havde fået billet, en plads under generalprøven få timer før den rigtige koncert.

- Der kom lige omkring 100, fortæller organist ved Skalborg Kirke, Eva-Marie Kjæhr, der selv var imponeret over den store interesse.

For selvom Sigurd Barrett besøgte kirken for tredje gang, så er presset for at få en plads under koncerten steget til helt andre højder denne gang.

Det skyldes ikke mindst, at man denne gang valgte at invitere flere kor med end tidligere.

Denne gang deltog syv kor - samtidig var der langt færre, der meldte afbud, end man havde regnet med.

- Da vi sad og planlagde det tilbage i maj, regnede vi med, at der måske ville komme 100. Men de kom næsten alle sammen, fortæller Eva-Marie Kjæhr, der betragter koncerten som en bragende succes.

Sigurd tryllebandt alle sjæle

Som områdeorganist i provstiet, er det blandt andet hendes ansvarsområde at skabe større interesse for kirkekorene. Og netop Sigurd Barrett er så absolut et trækplaster. Ifølge Eva-Marie Kjæhr, har multikunstneren nemlig en helt unik måde at tryllebinde børn og voksne og i et let sprog og med smukke sange fortælle selv det, der kan være svært at fortælle eller tungt at tale om.

- Jeg synes, Sigurd Barrett er en gudsbenådet fortæller. Han kan fortælle, så børnene kan forstå det, og det er pragtfuldt, at han tør gå i kast med store emner som bibelen og danmarkshistorien, mener Eva-Marie Kjæhr, der efter koncerten talte med flere af dem, der havde overværet den - og tilbagemeldingerne var positive fra tilskuerrækkerne.

- Jeg talte med nogle af vores ældre medlemmer af menigheden, og de blev helt rørte under koncerten. Især under en sang om det at miste og savne nogen, og om hvordan det mon er i himlen - det var så bevægende, fortæller Eva-Marie Kjæhr.

De kor, som med smukke vokaler og en fantastisk fælles optræden med sprøde børnestemmer var med til at sætte prikken over i’et, var Sofiendal Skoles kor, Skalborg Kirkes børne- og spirekor, Storvorde Kirkes børnekor, Kongerslev Kirkes børnekor, Nøvling Kirkes børnekor, Skipper Clements Skolens kor samt Svenstrup Skoles børnekor.

Korleder ved Skalborg Kirkes kor, Stinne Øllgaard Andersen, ledte med sikker hånd og smukke fagter korene under koncerten, så selv de mindste børn i 0. klasse kunne følge med, selvom 350 tilskuere gentagne gange klappede i takt til sangene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.