Musik

Sikke noget bratsch

Elever fra Hanstholm, Klitmøller, Nors og Hillerslev skoler fik en klassisk musikoplevelse med en kvartet fra Aalborg Symfoniorkester.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

mange af børnene oplever levende klassisk musik for første gang i deres liv. Her er det Mark Cherry, der spiller på sin violin.

Eleverne fra 3. klasse sidder spændte på stolerækkerne, da koncerten skal til at begynde. Men tværfløjtespilleren Claus Ettrup Larsen og cellisten Ian Phillis er de eneste to fra symfoniorkestret i Aalborg, der er nået frem til Hanstholm. Så må de prøve med en duet, men der er noget galt. - Her sku' de andre ha' spillet, hvisker Claus Ettrup Larsen i en unaturlig pause i det første stykke musik. Så kommer violinisten Mark Cherry løbende og undskylder, mens Anna Dahl kommer ind fra den anden side med bratschen i hånden. - Ku' I ikke begynde uden os?, spørger hun. - Jo, men det var li'som om der manglede noget. I næste nu går det løs med alle fire instrumenter i det samme stykke musik, og så lyder det straks helt anderledes. Men eleverne får kun en lille godbid ad gangen, før Claus Ettrup Larsen går i dialog med dem. Børnene gætter, at det er en tværfløjte, han spiller på. Én kender piccoloen med den høje stemme - og Claus demonstrerer, hvordan man også kan blæse en lille melodi på så simpel en ting som en sodavandsflaske. Så skal han ud at tisse - og Mark fortæller om violinen, som han også giver et par numre på. Folkemelodien "Marken er mejet" er en af dem. Annas bratsch har et bredere spektrum. - Den kan spille højt, den kan spille lavt, den kan være alle vegne. Det, jeg godt kan lide, er at spille sammen med andre, forklarer Anna - og giver også et par lydbilleder til børnene. Så spørger hun dem, om de kender sangen "Sikke noget bratsch" fra Sigurd og Symfoniorkestret. Det gør de. Og så bliver det for alvor morsomt for publikum, for ind kommer "Sigurds fætter" med hunden "Hund". Han synger, mens Anna spiller førstestemme på sin bratsch, akkompagneret af de øvrige i kvartetten. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad lørdag