Sikkerhed i særklasse

Bilister tvinges ned i fart ved ny skole

Carl Åge Østergaard
Hævet flade på Suensonsvej skal sikre, at cyklister og fodgængere kan komme sikkert over vejen. Foto: Peter Broen
Skolevæsen 29. september 2013 18:28

FREDERIKSHAVN: Ambitionen er Danmarks mest cyklistvenlige skole. Derfor kommer bilisterne ud på både slalom- og rystetur, hvis de undlader at lette speederfoden, når de kører forbi den nye Nordstjerneskole.

Nyopsatte skilte markerer, at speedometret ikke må komme over 40 km/t på Suensonsvej, Olfert Fischers Vej og en del af Råholtvej og Rimmensgade.

Skulle bilisterne overse skiltene, så skal de nok blive mindet om fartgrænserne alligevel. De seneste dage er der anlagt hævede flader på Suensonsvej og en stribe vejindsnævringer for at tvinge bilisterne ned i fart.

- Formålet er også at ændre vaner og lokke bilisterne til at benytte helt andre veje, siger projektleder Jane Olesen, Frederikshavn Kommune.

Kommunen fik sidste år et statsligt milliontilskud til at sikre skoleveje ved Nordstjerneskolen og har selv skudt 5,5 mio. i projektet.

Siden sidste efterår er der løbende udført en række tiltag for at ”bløde” trafikanter kan komme sikkert til og fra Nordstjerneskolen. Der er kommet lysregulering og stipassage på Barfredvej, der er anlagt cykelstier og cykelbaner og indført periodisk hastighedsbegrænsning på Rimmens Allé bl. a.

Projektet afsluttes i den kommende uge.

Om foranstaltningerne så også blive de allersidste afhænger af en ny skolevejsanalyse, som teknisk udvalg har besluttet at iværksætte.

Skolevejsanalysen skal udføres ved samtlige kommune- og privatskoler i hele kommunen med henblik på at sikre elevernes skoleveje.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...