Skolevæsen

Sikkerhed i særklasse

Bilister tvinges ned i fart ved ny skole

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så letter vi speederfoden. Der er dømt max. 40 km/t i kvarteret ved skolen.

FREDERIKSHAVN:Ambitionen er Danmarks mest cyklistvenlige skole. Derfor kommer bilisterne ud på både slalom- og rystetur, hvis de undlader at lette speederfoden, når de kører forbi den nye Nordstjerneskole.

Nyopsatte skilte markerer, at speedometret ikke må komme over 40 km/t på Suensonsvej, Olfert Fischers Vej og en del af Råholtvej og Rimmensgade.

Skulle bilisterne overse skiltene, så skal de nok blive mindet om fartgrænserne alligevel. De seneste dage er der anlagt hævede flader på Suensonsvej og en stribe vejindsnævringer for at tvinge bilisterne ned i fart.

- Formålet er også at ændre vaner og lokke bilisterne til at benytte helt andre veje, siger projektleder Jane Olesen, Frederikshavn Kommune.

Kommunen fik sidste år et statsligt milliontilskud til at sikre skoleveje ved Nordstjerneskolen og har selv skudt 5,5 mio. i projektet.

Siden sidste efterår er der løbende udført en række tiltag for at ”bløde” trafikanter kan komme sikkert til og fra Nordstjerneskolen. Der er kommet lysregulering og stipassage på Barfredvej, der er anlagt cykelstier og cykelbaner og indført periodisk hastighedsbegrænsning på Rimmens Allé bl. a.

Projektet afsluttes i den kommende uge.

Om foranstaltningerne så også blive de allersidste afhænger af en ny skolevejsanalyse, som teknisk udvalg har besluttet at iværksætte.

Skolevejsanalysen skal udføres ved samtlige kommune- og privatskoler i hele kommunen med henblik på at sikre elevernes skoleveje.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst