Sikkerhedsproblemer ved drukneulykke

74-årig skibsfører forsøgte at få fat i en glemt mobiltelefon, da han faldt overbord fra tankbåden Strombus i Hirtshals Havn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HIRTSHALS:Manglende sikkerhedsforanstaltninger på tankbåden Strombus var medvirkende årsag til drukneulykken 18. januar 2012, hvor den 74-årige skibsfører faldt overbord og druknede i Hirtshals Havn. Det konkluderer Den Maritime Havarikommission i deres Søulykkesrapport

Den 74-årige var alene ombord på tankbåden, der lå på siden af det store fiskefartøj Isafold, hvor den netop havde leveret en tankfuld olie.

Der blæste en frisk til hård vind, men normalt giver det ikke problemer for tankbådens arbejde inde i havnebassinet.

Ingen redningsvest

Havarikommissionen anser det for sandsynligt, at skibsføreren ved afsejlingen har prøvet at få fat i en mobiltelefon og en handske, som han havde glemt på dækket af Isafold. Tankbåden er imidlertid drevet væk fra skibssiden, og den 74-årige mand er faldet overbord.

Skibsføreren blev senere bjærget af Redningsbåden, men da var det for sent at redde hans liv.

Skibsføreren havde ikke redningsvest på, og der er generelt kritik af sikkerheden omkring arbejdsrutinerne ombord på tankbåden.

- Manglende evaluering af arbejdets tilrettelæggelse og udførelse havde over tid medført en uerkendt forøgelse af risikomomenterne ved arbejdet, specielt under ugunstige forhold, skriver Havarikommissionen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.