Sikkerhedsrådet samles onsdag for at diskutere Syrien

FN's Sikkerhedsråd samles onsdag i New York for at diskutere næste skridt over for Syrien, skriver Reuters.

Udland 11. september 2013 19:49 - Opdateret 11. september 2013 19:50

Sikkerhedsrådet samles onsdag for at diskutere Syrien

De fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd - USA, Rusland, Kina, Frankrig og Storbritannien - samles onsdag til et ekstraordinært møde i New York for at diskutere planerne om at få Syriens kemiske våben under international kontrol.

Det skriver flere internationale medier på baggrund af diplomatiske kilder.

Blandt de ting, landene skal diskutere, er et fransk forslag til en resolution, der konkretiserer planerne om at fjerne kemiske våben fra det syriske regime. Teksten indeholder skarpe vendinger om, at Syrien står over for en straf, hvis ikke landet overgiver sine kemiske våben til det internationale samfund.

Rusland mener dog, at franskmændenes resolution er uacceptabel og har i stedet udformet sit eget forslag. Russernes forslag blev ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass sendt til USA onsdag eftermiddag dansk tid.

Det var planen, at Sikkerhedsrådet skulle samles tirsdag i et hasteindkaldt møde. Men Rusland, som selv havde anmodet om mødet, aflyste, efter at man havde set Frankrigs resolutionstekst.

Rusland, der er en af Syriens vigtigste allierede, har flere gange nedlagt veto imod sanktioner over for det syriske regime.

Meget tydede derfor på, at USA ville gå uden om FN i et begrænset militært angreb i Syrien. Men forslaget om at afvæbne Syrien for dets kemiske våben har fået amerikanerne til at arbejde videre med en diplomatisk løsning.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, sagde tirsdag, at kun "en fuld resolution fra FN's Sikkerhedsråd kan skabe tillid til en russisk plan for Syriens kemiske våben."

Syriens udenrigsminister har accepteret forslaget om at anbringe landets våben under international kontrol for at undgå et militært angreb fra USA.

Torsdag mødes desuden den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, med sit russiske modstykke, Sergej Lavrov i Geneve for at diskutere spørgsmålet om Syrien.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...